Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zendingsavond voor Oezbekistan

Geplaatst op: 9 oktober 2015

De interkerkelijke gebedskring organiseert op D.V. zaterdag 10 oktober een zendingsavond. Deze avond zal worden gehouden in het Hervormd Centrum aan de Stuivenbergstraat 51 te Genemuiden. Het begint om 20.00 uur, de opening en sluiting worden verricht door Ds. W.G. Hulsman.

Op deze bijzondere avond staat het Centraal Aziatische land Oezbekistan centraal. Oezbekistan is een gesloten, Islamitisch land. Het is ongeveer tien keer zo groot als Nederland, er wonen ca. 30 miljoen mensen. De christelijke gemeente van Oezbekistan is klein en heeft te maken met allerlei vormen van tegenwerking en verdrukking. Samenkomsten worden verstoord, christenen worden beboet en geïntimideerd. Toch geven de gemeenten vorm en inhoud aan het zendingsbevel. Ze getuigen en evangeliseren, ondanks de moeilijke situatie.

Stichting Friedensstimme ondersteunt de gemeenten van Oezbekistan in hun zendingswerk. Een voorlichter van Friedensstimme had kort geleden de mogelijkheid het land te bezoeken. Dat maakte diepe indruk. Hij zal daarover op deze avond komen vertellen, maar vooral ook veel laten zien. Ook zal deze avond de familie Ploeg aanwezig zijn om het geheel te omlijsten met (Russische) muziek.

De toegang tot de avond is vrij. Er zal worden gecollecteerd voor het werk van st. Friendensstimme en st. Help Zitomir (hulp aan vluchtelingen in Oekraïne). Contactpersoon voor deze avond is de heer P. Leenhouts (tel. 038-3856283).

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500