Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Johan ‘loopt’ nog even door

Geplaatst op: 13 oktober 2015

Johan Snel kreeg afgelopen week veel reacties op zijn verhalen over zijn wandeling over het Pieterpad. En daarom krijgt dit een vervolg met een lezing over de langeafstandswandeling.

“Te voet door Nederland tussen de Waddenkust en Zuid-Limburg over het “Pieterpad” Bijna 500 kilometer door streken met hun eigen cultuur en dialect. Afgelopen week heb ik de laatste 200 km afgerond en daarvan verslag gedaan via mijn facebook en werd zelfs overgenomen en, op www.Genemuidenactueel.nl geplaatst.

Aan de vele reacties op mijn schrijven was te zien dat er veel belangstelling was voor de belevenissen die het pad mij bracht, door de foto’s hadden veel mensen het gevoel dat ze meeliepen richting het zuiden. Omdat in de reacties werd aangaven best wel nieuwsgierig te zijn geworden na het lezen van mijn reisverslagen leek het me leuk om een avond te organiseren over het “Pieterpad”

Wim van der Ende is al vanaf 1980 betrokken bij het meest bekende Lange Afstand Wandelpad. Hij gaat vertellen over de geschiedenis van het “Pieterpad” en wat er zoal komt kijken bij het maken van een wandelpad. U maakt op heel bijzondere wijze kennis met uw eigen land door zijn vlotte verhalen en prachtige foto’s. U krijgt een hele goede indruk van de Nederlandse landschappen en de mensen die er wonen.

Wandelen is ook: tot rust komen in de natuur, bijzondere ontmoetingen en sociale contacten, gezondheid bevorderen van lichaam en geest. Sommige wandelaars krijgen zó de smaak te pakken, dat het “Pieterpad” het begin wordt van hun tocht naar Santiago de Compostella.

Wim van der Ende, sociaal geograaf, is fotograaf en publicist en woont in Zeist. Zijn werkterrein is vooral het Nederlandse cultuurlandschap. Hij werkt onder andere voor overheden en universiteiten. Zijn foto’s zijn ook te zien in veel wandel – en fietsgidsen.

Deze avond kan voor €5.- worden bijgewoond, daarvoor wordt u ontvangen met koffie en koek. Reserveren is wel een must, dat kan gewoon aan de zaak of via telefoon nr. 038 3854116”

Maandag 2 november 2015. Café d’Olde Soldoat. Genemuiden 20:00u – 22:30u

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500