Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bom uit oorlog ontploft

Geplaatst op: 15 oktober 2015

In de uiterwaard aan de Zwolse kant van de IJssel is donderdag 15 oktober een bom uit de Tweede Wereldoorlog gecontroleerd tot ontploffing gebracht. Dit gebeurde rond 13.00 uur. Het ging om 500-ponder. Het exploderen van de bom is zoals verwacht volgens plan verlopen. Rond 14 uur kon het ‘sein veilig’ gegeven worden.

Al eerder zijn bommen uit de Tweede Wereldoorlog in dit gebied gevonden en onschadelijk gemaakt. Bruggen waren gedurende de oorlog herhaaldelijk doelwit van bombardementen. De niet-ontplofte explosieven komen meestal weer aan het oppervlakte bij werkzaamheden en worden dan deskundig geruimd. Het onschadelijk maken van de bommen is nodig voor het project Ruimte voor de Rivier. In dit gebied worden grote geulen gegraven die tijdens hoogwater op de IJssel de extra hoeveelheden water veilig kunnen afvoeren richting IJsselmeer.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500