Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 februari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

IJmker geeft concert in IJsselmuiden

Geplaatst op: 19 oktober 2015

Op vrijdag 30 oktober a.s. geeft de bekende organist Ronald IJmker een orgelconcert op het Kaat en Tijhuis-orgel van de Hoeksteen te IJsselmuiden. Bijzondere medewerking wordt verleend door Noortje van Middelkoop, panfluit en Jan Lenselink, piano. De verrichtingen aan de speeltafel zijn te volgen via een groot scherm in de kerk. Muzikaal dagen de musici elkaar uit in een afwisselend programma.
Ronald IJmker (1981) kreeg voordat hij les kreeg aan de muziekschool in Hoogeveen, privéles thuis. Na een aantal jaren les gevolgd te hebben aan de Muziekschool in Hoogeveen is hij verder gegaan met de hoofdvakstudie orgel bij Harm Jansen aan de Christelijke Hogeschool voor de Kunsten Constantijn Huygens in Zwolle. Deze studie is op 15 januari 2005 met goed resultaat afgerond met een eindrecital in de Grote Kerk te Zwolle. Ronald is verbonden als organist aan de Hervormde Kerken van Coevorden, Hollandscheveld, en de Protestantse Gemeente te De Krim. Tevens is hij een veelgevraagd en graag geziene begeleider, bij diverse koren, op zowel orgel als piano. Concertreizen met koren brachten hem reeds in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, Hongarije, Roemenië en Polen.

Noortje van Middelkoop studeerde aan het Conservatorium in Hilversum bij de Roemeense panfluitist Nicolae Pîrvu. Zij behaalde haar eindexamen Docerend Musicus cum laude en studeerde enkele jaren later af voor het diploma Uitvoerend Musicus. Ook volgde zij masterclasses bij Simion Stanciu en Georghe Zamfir. Noortje geeft als panfluitiste diverse concerten samen met koren, organisten en pianisten. Ook maakte zij solo cd’s met diverse bezettingen: orgel, piano, combo en symfonie orkest. Daarnaast werkte zij mee aan radio-, televisie-, dvd- en vele cd-opnamen.

Jan Lenselink werd geboren in Zwolle en bracht zijn kinderjaren door naast de kerk, waar zijn opa koster was. Zodoende groeide hij op met de orgelklanken in de kerk en werd zijn interesse in de muziek al vroeg gewekt. Jan studeerde aan het Zwols conservatorium de vakken orgel, piano en lichte muziek. Naast zijn werk als freelance musicus en begeleider van vele koren en solisten geeft hij privéles op piano en keyboard in Emmen.

Het concert begint om 20.00 uur en de deuren gaan open om 19.30 uur. De toegang is gratis en voorafgaande is er ook gratis koffie of thee verkrijgbaar. Wel is er een collecte ter bestrijding van de onkosten. Na afloop staat er een hapje en een drankje voor u klaar. Van harte welkom.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500