Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Politie: ‘gezellige en rustige dag’

Geplaatst op: 20 oktober 2015

foto's: Teunie Rijfkogel en Erik Eenkhoorn

Opvallend beeld zo rond kwart over drie op de Biestemerk: ineens komen vijf of zes politieagenten het Havenplein oplopen. Op weg naar een flinke charge, zo lijkt het even. “Niks aan de hand. Het is een gezellige en rustige dag. Zoals de laatste jaren eigenlijk standaard”, glimlachen de agenten. Ze zijn niet op weg naar actie, maar naar een kop koffie in ’t Olde Staduus.
Ze hebben een gemoedelijke dag gehad. Alleen raakte een bezoekster van de markt even onwel, maar verder was er nauwelijks actie voor de agenten. Binnenkort zitten ze overigens een aantal uren in de week in ’t Olde Staduus. “Het politiebureau in Hasselt is dicht en in onze regio blijven dan Kampen en Steenwijk open. Vooral voor ouderen is dat te ver. We blijven graag bereikbaar voor de mensen, vandaar deze stap”, aldus de agenten.
Ondertussen loopt buiten de Biestemerk tegen het einde. “Ik heb het nou wel gezien…”, zegt een vrouw. En aan de rij wachtenden bij de oliebollenkraam is ook duidelijk dat de markt er bijna op zit. Dat is het moment dat veel mensen nog even een, of bij voorkeur meerdere, oliebollen inslaan.
Biestemerk 2015 zit er op. Een veel betere editie dan die van 2014. Op naar 2016.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500