Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuwe tunnel is open

Geplaatst op: 21 oktober 2015

De nieuwe rondweg om Stadshagen, de Boxem Tunnel en de provinciale weg N331 tussen Zwolle en Hasselt (vanaf de rotonde Milligerlaan in Stadshagen tot de rotonde bij de zandwinning) is open voor het verkeer. De opening van de parallelweg N331 (tussen Ruimzichtweg en rotonde Zandwinning) is voorzien op vrijdag 30 oktober om 17.00 uur.

Vlot en veilig

Met de ingebruikname van de rondweg hebben de provincie Overijssel en de gemeente Zwolle de doorstroming, verkeersveiligheid en de leefbaarheid verbeterd. De gemeente heeft de rondweg en tunnel aangelegd. De provincie heeft op de hoofdrijbaan en parallelweg van de N331 (Stadshagenallee en Hasselterweg) het asfalt vervangen en de aansluiting op de nieuwe rondweg aangelegd.

Tijdswinst

Hierdoor komt de weg voor het verkeer van en naar Hasselt buiten Stadshagen te liggen. Onderdeel van dit nieuwe traject vormt de 525 meter lange Boxemtunnel, die nu definitief in gebruik kan worden genomen. Het aanleggen van de nieuwe rondweg heeft zo’n vier jaar geduurd. De totale kosten bedragen, inclusief de grondverwerving en tunnel, circa 25 miljoen euro. De maximumsnelheid op de rondweg op het deel buiten de bebouwde kom is 80 km/uur, de tijdwinst tussen Zwolle en Hasselt bedraagt ongeveer vijf minuten.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500