Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De maand van Sportclub 2

Geplaatst op: 2 november 2015

Sportclub 2 heeft dit jaar een sterk elftal. Een combinatie van ervaren krachten en jong talent. In oktober speelde het team een aantal belangrijke wedstrijden. Een terugblik op de maand.strong>

Zaterdag 3 oktober stond er voor ons een klassieker op het programma, we moesten namelijk aantreden tegen Sv Urk 2. De onderlinge wedstrijden staan altijd bol van de spanning, goed voetbal, kaarten en strijd. Ook deze dag was het weer raak en liep Genemuiden zich vast in de Urker Fuik. Zo telden we die dag zeker 8 a 9 kansen voor de mannen van Roeland en Van de Vreugde, maar elke keer was de man of the Match Lucas Visser (keeper Urk2) die er met een handje of voetje tussen zat. Eén moment in de 2e helft van onachtzaamheid van de gaellemuniger defensie bleek uiteindelijk fataal te zijn, waardoor Sv Urk terug ging naar het voormalig eiland met een 0-1 overwinning.
Zaterdag 10 oktober mochten de mannen aantreden tegen ‘d Olde Veste in Steenwijk. De intenties waren deze dag duidelijk: aansluiting behouden met de koplopers. Na 1 minuut had het al raak kunnen wezen, Na een lange pass van achteruit vergat Niek Beens helaas het overzicht anders had Sijmen de groene witte/brigade op 0-1 kunnen schieten. Genemuiden ging door waarmee het mee begon en dat resulteerde in een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Frank Kuurman. Net voor rust moest keeper Erwin Henniphof één keer handelend optreden en redde uiterst bekwaam op een inzet van de spits van ‘d Olde Veste, hierdoor gingen we rusten met een 0-1 tussenstand. De 2e helft was om te genieten van onze kant. Aanval op aanval werd er op de mat gelegd met frivool voetbal waarbij alle jongens plezier uitstraalden. De eerder genoemde Niek Beens wist nog 2x de trekker over te halen waardoor Genemuiden met 0-3 van het veld stapte. De complimenten deze middag waren voor de verdedigers Ryan, Arjan, Jan en vooral Maurits Verhoek van toepassing deze zorgen er voor dat Erwin geen moment meer in actie hoefden te komen en dat de middenvelders en aanvallers naar hartenlust konden aanvallen.
Zaterdag 17 oktober moesten we thuis aantreden tegen het meest gevreesde team van de reserve hoofdklasse Hzvv 2. De rood/witten hadden de zaakjes prima voor elkaar en Genemuiden had daardoor een lastige middag. De 1e helft was waarschijnlijk de slechtste die er tot nu toe was gespeeld door de mannen van Roeland en van de Vreugde, de verdedigers verzorgden de opbouw niet goed, de middenvelders liepen er wel maar daar was alles mee gezegd en de aanvallers waren niet creatief genoeg en zochten geen diepgang. Genemuiden en Hzvv gingen dan ook rusten met een 0-0 tussenstand. In de kleedkamer werd er het nodige gezegd en SCG 2 begon met goede moed aan de 2e helft. Minuut 56 brak aan en de verder prima leidende scheidsrechter liet onze grensrechter staan (randje buitenspel) waardoor Hzvv 2 de 0-1 scoorde. Op dat moment ging er een knopje om bij de thuisploeg en schakelde het een tandje bij, met verzorgd voetbal werd er volop druk gezet op Hzvv en niet veel later viel dan ook de terechte 1-1 na een perfecte balbeheersing van Job van Dalfsen. De trainers en spelers namen niet genoegen met een gelijkspel en begonnen aanvallend te wisselen wat er nu op neerkwam dat we 3-4-3 gingen spelen. In de 85e minuut kregen de Gaellemunigers de zoveelste corner. Na een perfect genomen corner van Riekelt Nentjes maakte good old Harm Roeten de bevrijdende 2-1 dit bleek tevens ook de eindstand, de mannen begonnen dus goed aan het Biestemaerkt weekend.
Zaterdag 24 oktober gingen we een bekerwedstrijd spelen in het verre Friesland tegen Vv Workum 2, We kunnen heel kort zijn over deze wedstrijd, Genemuiden 2 doet wat het moet doen en bekert na penalty’s door, dit was er namelijk één in de categorie gauw vergeten en weer doorgaan. In de reguliere speeltijd maakte Germaine Molina de 0-1 waarna Workum in blessuretijd de 1-1 binnenkopte. In de penaltyreeks wat daarop volgde pakte Robert Riezebos 2 pengels en maakten voor Genemuiden Frank, Niek, Riekelt en Arjan de pengels waarna we opgelucht de bus weer konden instappen.
Zaterdag 31 oktober stond er een wedstrijd gepland in Groningen tegen the Knickerbockers 2. Genemuiden 2 startte deze wedstrijd goed en voordat de studenten het door hadden knalde Niek Beens de 0-1 al tegen de touwen, Genemuiden dicteerde en domineerde de wedstrijd maar vergat telkens de trekker over te halen. The Knickerbockers geloofde het wel en zakte massaal in waardoor het speelveld steeds kleiner werd. In de 70e minuut kwam TKB 2 één keer over de middenlijn en toen was het ook direct raak, Genemuiden 2 kwam in een ondertal situatie terecht waar ze goed gebruik van maakten en de 1-1 binnen knalden, Genemuiden rechte zijn rug en ging weer door met aanvallen want bijna nog resulteerde in de 1-2 na goed doorzetten van Riekelt schoot Niek beheerst in maar de aanvoerder van TKB 2 haalde de bal als nog van de lijn hierdoor bleef sportclub gedesillusioneerd achter en verloor het vandaag 2 punten. Het zou wel eens lekker zijn voor de ploeg als we de vele kansen om kunnen zetten in doelpunten, hier kunnen we zaterdag al mee beginnen in de derby thuis tegen vv Staphorst om 12:15.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500