Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuider Kids-journaal interviewt burgemeester Bilder

Geplaatst op: 6 november 2015

Burgemeester leidt jonge journalisten rond

“Ik geloof dat ik er wel een journalist tussen zie…”, lacht burgemeester Bilder vrijdagmiddag. Hij wordt gevolgd door Koen, Albert en Arnoud van het Kids-journaal. De drie jonge Genemuidenaren werken aan een eigen internetsite met filmpjes over Genemuiden. En voor de allereerste aflevering maken ze een filmpje over ’t Olde Staduus en daarvoor interviewen ze burgemeester Bilder.

En het moet gezegd: dat doen ze buitengewoon professioneel. Voordat ze het gesprek openen, nemen ze eerst een scene door. “Wij openen de deur en beginnen dan het interview”, zeggen ze tegen de burgemeester, die even later vertelt over de voormalige burgemeesterskamer. “Burgemeester Rietkerk was de laatste die hier heeft gewerkt. Kijk, die had zelfs nog een eigen toilet…”, vertelt Bilder tijdens de korte rondleiding.

Hij wijst op een luchtfoto van het industrieterrein. “Misschien wel leuk om te vertellen: Genemuiden is met Rotterdam de enige stad van Nederland waar het bedrijventerrein groter is dan de woonwijk. Wij leven dus in een hele bedrijvige gemeente”, aldus Bilder, die regelmatig moet glimlachen om de bepaald niet verlegen uitgevallen cameraploeg.

Die ondervraagt even later ook Erik Driessen van Genemuiden Actueel, die een aantal uren in de week een werkplek heeft in de voormalige burgemeesterskamer. De film van de leerlingen van de Rehoboth School is later te zien op de website www.kids-journaal.jouwweb.nl

kidsjournaal

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500