Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nederlands kampioen naar Van Ingen-Toernooi

Geplaatst op: 6 november 2015

Biljartvereniging HZW maakt zich op voor het lucratieve biljarttoernooi van de ambachtelijke Gildeslager Evert van Ingen. HZW kan zich verheugen over een ongekende belangstelling voor het inmiddels in de gehele regio bekend staande biljartevenement. Vrijdagavond 13 november en zaterdag 14 november a.s. worden er 48 partijen in de voorrondes afgewerkt. Daarna volgen er nog eens 34 finalepartijen op zaterdag 21 november voordat de aantrekkelijke prijzenpot verdeeld zal worden.Alle toernooidagen is er vrije toegang voor iedere belangstellende.

De Nederlands kampioen 3e klasse 3 banden Harry Fijn van DOS Hattem heeft zich ook weer aangemeld om deel te nemen. Harry: “Vorig jaar heb ik ook meegespeeld en toen in de finale van HZW-speler Barry Eenkhoorn verloren. Het toernooi was niet alleen uitstekend georganiseerd, maar het was vooral ook heel gezellig in het sfeervolle clubgebouw van HZW. Het is de reden dat wij dit jaar met zes biljarters gaan mee spelen om een poging te doen een revanche te nemen.”

Ook Evert van Ingen is enthousiast en in zijn nopjes met de plaatselijke biljartvereniging.
Evert: “sponsoring en samenwerking met HZW is geen eenrichtingsverkeer. Daarmee bedoel ik dat de toernooicommissie alles uit de kast haalt om er een gezamenlijk en regionaal promotie succes van te maken. De middenstand rond het Havenplein geniet aantrekkingskracht vanuit de gehele regio en dat willen wij graag samen met HZW uitbreiden. Het is geen toeval dat wij in ons slagersbedrijf regelmatig nieuwe klanten ontmoeten vanuit de regio en dat bij HZW zich inmiddels nieuwe leden aanmelden van buiten Genemuiden”.

Jan Bakker, bestuurslid van HZW: “Wij beschikken nu over 5 wedstrijdbiljarts en dat biedt ons in het riante clubgebouw heel veel mogelijkheden. Inmiddels zijn er al een vijftal grote toernooien georganiseerd en daarmee is een schat aan ervaringen opgedaan. Van jaar tot jaar worden de zaken door het bestuur op de rij gezet en geëvalueerd. Wij proberen met de inzet van vrijwilligers een aantal activiteiten stap voor stap uit te breiden. De vele positieve reacties van de deelnemers uit de regio is voor biljartvereniging HZW een stimulans om door te gaan op de ingeslagen weg”.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500