Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sinterklaas krijgt warm welkom in Genemuiden

Geplaatst op: 6 november 2015

Sinterklaas kon dit jaar wel eens een onvergetelijke ontvangst in Genemuiden krijgen. De Sinterklaas Brigade en de leden van Middenstandsvereniging Genemuiden hebben veel activiteiten in petto. De kindervriend arriveert op 21 november rond 14.00 uur in Genemuiden. Dat is de dag dat het ook weer Superzaterdag is.
Bij het opengaan van de winkels moet Genemuiden dan weer veel verrassingen bieden. De ondernemers hebben verschillende acties bedacht en ook op straat is er genoeg te doen. Zo komt er een plein met oud-Hollandse spelen (waaronder sjoelen) en een Piet loopt op stelten door de straten van Genemuiden. Net als vorig jaar is er ook weer een sneldichter actief. Die helpt mensen die wat minder goed zijn in het schrijven van een Sinterklaasgedicht.
Regiobank/Boudesteijn & Partners, nieuw lid van de MVG, draagt ook bij aan de feestvreugde. Vanaf 12.30 uur kunnen kinderen daar een ballon ophalen. Vervolgens is het de bedoeling dat deze bij de aankomst van Sinterklaas massaal de lucht ingaan. De winnaar maakt ook nog eens kans op een mooie iPad mini.
Sinterklaas is dit jaar wat langer in het centrum van Genemuiden, waarna hij traditiegetrouw naar d’ Overtoom vertrekt. In het centrum (en aan de Irenestraat en de Klaas Fuitestraat) is echter ook genoeg te doen. De Kaaihof verzorgt bijvoorbeeld een smakelijk pannenkoekenarrangement en in en rondom ’t Olde Staduus zijn ook volop activiteiten.
Bijzonder is het ook ‘Genemuider kampioenschap schoorsteen stapelen’ bij DA Feenstra. Daar moet een flinke toren aan cadeaus ontstaan. Bij de BONI is een proeverij en ook komt daar de kinderboerderij op bezoek.
Hou de komende tijd www.winkeleningenemuiden.nl in de gaten voor alle informatie over Superzaterdag.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500