Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Voorlopige WOZ-waarde op de deurmat

Geplaatst op: 10 november 2015

Deze week krijgen ruim 1.100 eigenaren van een vrijstaande woning in de gemeente Zwartewaterland een brief op de mat. In de brief roept de gemeente de woningeigenaar op om de geschatte WOZ-waarde te beoordelen, vóórdat begin 2016 de definitieve aanslag verstuurd wordt. Het betreft een proef ‘voormelding WOZ’. Woningeigenaren hebben tot 30 november 2015 de mogelijkheid om een reactie op de voorlopige WOZ-waarde te geven.

De WOZ-waarde is bepalend voor de hoogte van de onroerende zaakbelasting, de waterschapsheffingen, het eigenwoningforfait van de inkomstenbelasting en de erfbelasting. Ook is de WOZ-waarde van invloed op de hoogte van de huur. Door alle ontwikkelingen wordt de WOZ-waarde steeds belangrijker.

De gemeente wil zo nauwkeurig en transparant mogelijk zijn. Daarom is er een proef gestart met ‘voormelding WOZ’. De aangeschreven woningeigenaren krijgen inzage in de gegevens van de eigen woning met daarbij de voorlopige WOZ-waarde. Heeft u een brief ontvangen? Beoordeel dan gelijk uw voorlopige WOZ-waarde:

Kijk op www.zwartewaterland.nl voor alle informatie.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500