Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

77 parkeerplaatsen bij De Koppel

Geplaatst op: 12 november 2015

Bij de Koppel komen straks in totaal 77 parkeerplaatsen. Dat blijkt tijdens de inloopbijeenkomst in ’t Olde Staduus. Bewoners zijn volgens een aanwezige woordvoerder van de gemeente positief over het plan. En de eerste aanwezigen tijdens de bijeenkomsten bevestigen dat. “Zeer content mee…”, klinkt het.
Het plan is gemaakt door een werkgroep met vertegenwoordigers van onder meer de ijsclub, stichting Stadswacht, Historisch Centrum en de kerken.
De nieuwe parkeerplaats moet de krapte in het centrum straks oplossen. In enkele minuten lopen bezoekers naar de winkelzone toe. Ook voor evenementen is het terrein wat dat betreft interessant. Onduidelijk op dit moment is nog of ook de uitbreiding van de parkeerplaats in het plan wordt meegenomen. Die zou dan moeten plaatsvinden op de huidige toerit naar de begraafplaats. Dat levert capaciteit voor vier jaar op, zodat er tot 2030 vermoedelijk voldoende ruimte is voor de begraafplaats. De gemeente moet het besluit over de uitbreiding nog nemen.
Een brug zit voorlopig ook niet in het plan, omdat die financieel niet haalbaar is. Henk Beens van de stichting Stadswacht hoopt dat in de toekomst toch een brug wordt geplaatst. Met de plannen op zich is hij ook zeer tevreden. “De kerkbuurt krijgt nu de aandacht die het verdient. Het is de enige plek in Genemuiden waar je heel goed kunt zien dat de Zuiderzee er vroeger tegenaan klotste. En vanaf dit punt trokken de buuz’nsnieders richting de zee. Ook gingen hier de koeien richting de Meente. Soms wel vierhonderd stuks.”
Beens is blij dat die historische buurt dus meer cachet krijgt.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500