Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Onderzoek naar (water)veiligheid zuivering

Geplaatst op: 13 november 2015

De zuivering bij Genemuiden functioneert vermoedelijk niet in geval van een overstroming. Daarom moet worden onderzocht hoe groot de risico’s zijn. Dat staat in het rapport Leven met Water, waarin provincie, waterschappen en Zwolle, Kampen en Zwartewaterland de waterveiligheid en klimaatbestendigheid in de regio beschrijven.
In het rapport staan veel plannen en maatregelen die de waterveiligheid in de regio moeten verbeteren. Van oudsher is dit een gebied met veel overstromingen. Voor het verbeteren van de veiligheid worden onder meer de dijken in Mastenbroek verbeterd. Ook de polders aan het Zwartemeer worden veiliger gemaakt.
In het rapport staat dat bij een overstroming de zuiveringsinstallatie tussen Genemuiden en Hasselt vermoedelijk niet meer functioneert. Dat zou betekenen dat transport van afvalwater stil ligt en dat dit water in het oppervlaktewater terechtkomt.
Het rapport heeft het ook over een compartimentering van Genemuiden. Die moet zorgen dat de gevolgen bij een overstroming beperkt blijven. Met redelijk eenvoudige maatregelen zou dit, bij andere werkzaamheden, gerealiseerd kunnen worden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500