Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Florerende biljartclub mikt ook op jeugd

Geplaatst op: 18 november 2015

“We waren bang dat er niemand zou komen…”, lacht Hendrik Jan Bakker op de bovenverdieping van De Driester. Daar houdt de biljartvereniging een inloop voor de basisschooljeugd en het eerste uur komen er meteen al zes kinderen op af. En dan moeten de oudere groep en ’s avonds de 16-plussers nog volgen.

De opkomst past misschien wel in het beeld van de biljartvereniging. Als betrekkelijke vlek op de landkaart heeft Kamperzeedijk toch 24 biljarters. “We groeien langzaam. De Driester is ook en prachtig complex om te spelen en om elkaar te ontmoeten. Moet je kijken, we hebben het hier fantastisch voor elkaar”, zegt Bakker, tussen het onderrichten van kinderen door.

De biljarters spelen verdeeld over twee klassen een onderlinge competitie. Soms vliegen ze uit. “We hebben een ex-Kamperzeedijker in Drente wonen. Daar spelen we nog wel eens een interland tegen”, lacht Bakker. Met het mikken op de jeugd werkt de club ook aan de toekomst. Talent is er zeker, blijkt woensdagmiddag. Een jonge Kamperzeedijker maakt de ene carambole na de andere. “Maar zijn vader heeft een biljarttafel hoor…”, klinkt het relativerend.

De zes jonge biljarters hebben het naar hun zin. En de clubleden ook. “We hebben een hele gezellige vereniging”, klinkt het nog eens.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500