Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vogellust tovert d’Overtoom om tot een vogel eldorado

Geplaatst op: 19 november 2015

Na het debacle van vorige jaar toen door de vogelgriep de onderlinge show op het laatste moment voor de toeschouwers van overheidswege werd afgelast is de toneelzaal van de d’Overtoom weer fraai omgetoverd tot een waar vogel eldorado. De leden van Vogellust hebben met gezamenlijke inspanning de zaal weer compleet ingericht tot een geweldig Avifauna.
Woensdag waren dan ook 5 keurmeesters bijna de hele dag in touw om de vogels te keuren op
de standaardeisen met betrekking tot: postuur, bevedering en conditie.
Nadat alle vogels gewikt en gewogen waren konden eindelijk de kampioenen bekend worden gemaakt. Dit keer viel Harry Brouwer de eer te beurt en werd zijn gordelgrasvink bekroond met een totaal van 94 punten, waardoor hij zich dit jaar naast tropenkampioen ook algemeen kampioen mag noemen en zijn naam mag bijschrijven in de analen van de Kampioenenlijst van Vogellust.
Gerrit van Heerewaarden werd met een kanarie bruin kobalt rood intensief, kampioen onder de kanariekwekers, terwijl last but not least good old Henk Bakker de fraaiste inzender bleek bij de Parkietachtige met zijn Veelkleurenparkiet.
De show werd vanavond geopend door Henk Klasen, die de prijswinnaars bekend maakte en daarnaast ook bekend maakte dat er 5 jubilarissen waren waarvan er 1 aanwezig was.
Johan Heutink en Teunis Altena behoren inmiddels met hun 40 jarig lidmaatschap tot de oude garde. Maar ook Roel van Maastricht, Henk Witpaard en Willem Hoekman zijn al 25 jaar van de partij. De aanwezige jubilares kreeg uit handen van de voorzitter het Bondsinsigne opgespeld en een leuk boeket bloemen overhandigd met de wens dat hij nog vele jaren zijn hobby in gezondheid mocht uitoefenen. Hierna werd de zaal geopend voor het publiek.

Zoals vanouds is de show voorzien van een mooie tombola met vele prijzen. Vrijdagavond is tijdens de zaalverloting kans op het winnen van een half varken en zaterdag zal de prijsuitreiking van de grote verloting worden bekengemaakt. Tijdens de show zal regelmatig het Rad van Avontuur worden gedraaid met kans op het winnen van rollade of een mooi boeket rode rozen e.d.
Al met al reden te over om met eigen ogen de sfeer te proeven en de fascinerende pracht van kleur en zang van onze gevederde vrienden te bewonderen
.
U bent van harte welkom.
Plaats en openingstijden: verenigingsgebouw d’Overtoom te Genemuiden:

Donderdag 19-11 van 20.00 – 22.00 uur
Vrijdag 20-11 van 10.00 – 22.00 uur
Zaterdag 21-11 van 10.00 – 16.00 uur
Gratis entree.

Gepubliceerd door Sijmon Last
Van Dijk Containers 500