Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
14 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sinterklaas helemaal in z’n sas

Geplaatst op: 21 november 2015

Tekst: Teunie Rijfkogel, foto's: Erik Eenkhoorn en John Poot

Hoewel Sinterklaas de Sas niet door kon, was hij toch helemaal in zijn sas. De kindervriend mocht bij het Veer veel kinderen verwelkomen, waarna hij via ’t Olde Staduus naar d’Overtoom ging.

Bij het Veer wordt hij ontvangen door de organisatie en talloze kinderen met hun ouders. Veel kinderen hebben een mooie rode ballon van de Regiobank/Boudesteijn & Partners. Sommige glippen per ongeluk uit de kinderhand en kiezen het ruime sop. Vlak na aankomst begint het te regenen, maar dat mag de pret niet drukken. Onder leiding van de altijd vrolijke Pietenband wordt koers gezet richting ’t Olde Staduus. Vele kinderen, waarvan sommige zelf uitgedost zijn als vrolijke pietjes, staan langs de kant. De Sint neemt uitgebreid de tijd om handjes te schudden en de pieten delen massa’s pepernoten uit. Er is zelfs een fotopiet, die haar camera gebruikt om vrolijke pietenportretten te maken.

Aangekomen bij ’t Olde Staduus wordt de goedheiligman op het bordes welkom geheten door burgemeester Eddy Bilder. Zoals altijd is de Sint ook nu weer blij om Genemuiden te mogen bezoeken. Dit is duidelijk te zien, want hij schudt niet alleen handen, maar deelt ook high fives uit. Ook neemt hij alle tijd om met de kinderen op de foto te gaan. Hij mag dan al stokoud zijn, maar hij gaat zeker met de tijd mee!

Vanuit ’t Olde Staduus wordt vervolgens koers gezet richting d’Overtoom, maar niet voordat de Sint het centrum heeft aangedaan. Hier zijn allerlei activiteiten gaande, zoals een pannenkoekenarrangement in De Kaaihof, een proeverij bij de BONI en een Genemuider kampioenschap schoorsteen stapelen bij DA Feenstra. In d’Overtoom is tot slot een heus feest gaande dat bestaat uit een mooi kinderprogramma. Al met al was het een zeer geslaagd Sinterklaasfeest.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500