Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Heren DEK walsen over Steenwijk heen

Geplaatst op: 23 november 2015

Foto's John Poot

De dames en heren van DEK hadden thuiswedstrijden op het programma staan. De heren waren veel te sterk voor Steenwijk 2, de dames kwamen niet verder dan een gelijkspel tegen Flevo 2 uit Nijkerk.

De dames waren als eerste aan de beurt (spelend met gekleurde caps). De wedstrijd verliep spannend, de eerste periode keken de dames al tegen een 0-1 achterstand aan. De tweede periode werd DEK beter en konden Amanda (2x) en Iselle de stand op 3-1 brengen. Maar de dames van Flevo wisten toch nog de aansluitende treffer te maken. Er werd door de dames van Flevo erg fysiek gespeeld en daar had DEK veel moeite mee, ook omdat deze overtredingen nauwelijks door de scheidsrechter werden bestraft. De derde periode wist Dorothee de 4-2 te scoren. Maar Flevo wist toch ook gelijk weer de aansluitende goal te maken. De vierde periode had DEK aardig wat kansen die geen doelpunt opleverde. Maar Flevo wist door een ‘man-meer-situatie’ de gelijkmaker te maken.

Doelpunten DEK: Amanda (2x), Iselle(1x) en Dorothee (1x)

Eindstand: DEK D1 – Flevo 2; 4-4 (1-0, 1-3, 1-1, 1-0)

 De heren (spelend met witte caps) moesten tegen het 2de team van Steenwijk 1934. Zij begonnen de wedstrijd met pressing half veld en hun midvoor dubbel verdedigen, zodat ze gelijk op de counter kunnen spelen. Dat had resultaat,  want de wedstrijd was nog maar net bezig of Ruben Beens wist de score te open, Bert Roeten scoorde in de eerste periode ook twee keer. De 2de periode ging DEK op dezelfde manier verder als de 1ste periode, DEK wist mooi uit te lopen op Steenwijk in die periode werd er 4x gescoord Ruben (2x), Dinand (1X) en Bert (1X) de laatste minuut werd er pressing heel veld gespeeld en daar had Steenwijk geen antwoordt op. Ze konden de bal moeilijk kwijt, zodat er wanhopig op het doel van DEK werd gegooid. De 3de periode wist Steenwijk soms nog wel aardig dicht bij het doel van DEK te komen maar dat leverde geen doelpunt op, DEK wist wel 3x te scoren door de handen van Bernard, Dinand en Bert. De 4de periode werd er gewisseld van keeper en de vaste keeper Jan Dirk Kattenberg werd veldspeler en wist toch 2x keer te scoren, ook deze periode liep DEK uit op Steenwijk Bert en Ruben wisten ook nog allebei te scoren. Steenwijk kon nog wel 1x scoren doordat er bij de verdediging van DEK te laat werd gereageerd op een speler die was doorgebroken. De grote man bij DEK was toch Bert Roeten die mooi op dreef was met 5 doelpunten.

Doelpunten DEK: Bert Roeten (5x), Ruben Beens (4x), Dinand van Dijk (2x), Jan Dirk Kattenberg (2x) en Bernard van Es (1x).

Eindstand DEK H1- Steenwijk 1934 2; 14-1 (3-0, 4-0, 3-0, 4-1)

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500