Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Living Water naar Kerstmarkt Klooster

Geplaatst op: 24 november 2015

Marina Lok en Roelfien van der Laan, bekend van Klooster Creatief, zijn druk bezig met het organiseren van een sfeervolle markt in Sint Jansklooster. Op vrijdag 11 december 2015 is er van 16.00 tot en met 21.00 uur rondom Dorpshuis Sint Janskamp in Sint Jansklooster een Kerstmarkt.

En zo zitten ze aan tafel met een schaaltje pepernoten voor zich. Want hoewel iedereen zich nu nog bezig houdt met Sinterklaas, zijn Marina Lok en Roelfien van der Laan toch al helemaal bezig met het organiseren van de Kerstmarkt. “Eigenlijk kregen we steeds weer diezelfde vraag: gaan jullie nog weer wat doen. Van het één kwam het ander. Het leek ons deze keer wel eens leuk om rond de Kerstdagen een markt te organiseren, maar we hadden niet verwacht dat er zoveel interesse voor zou zijn!”

De interesse om zich te presenteren op de Kerstmarkt in Sint Jansklooster blijkt namelijk heel groot te zijn. Kraamhouders vanuit Emmeloord, Genemuiden tot aan De Hoeve (bij Steenwijk) en Langweer (Friesland) weten beide dames te vinden en melden zich aan. “Het zijn dus niet zomaar wat kraampjes, we hebben echt wat te bieden aan bezoekers.” Dit betekent dat het een Kerstmarkt zal worden waar er voor elk wat wils is. “Het moet een Kerstmarkt worden die vooral heel gezellig is, zo gezellig dat bezoekers met het hele gezin willen komen en er ook langere tijd willen blijven. Sterker nog, vrouwen hoeven deze vrijdag geen eten te koken hoor! Er is genoeg te eten voor het hele gezin op onze Kerstmarkt!” Een markt dus waar jong en oud welkom is en waar voor het hele gezin activiteiten zijn. “Voor kinderen is er speciale aandacht. Zo kom er een Kids Knutsel en een grabbelton voor kinderen.”

Waar moeten bezoekers aan denken, als ze een idee willen krijgen van deze Kerstmarkt: “Er zal gewoon heel veel variatie zijn. Natuurmonumenten presenteert zich, er zijn bijvoorbeeld kraampjes met eten en drinken, maar ook kraampjes met decoratie, bloemen en planten, tassen, houten speelgoed en er zijn wagenbouwersgroepen die hun kas willen spekken En natuurlijk komt er een Rad van Fortuin.”

De insteek van de Kerstmarkt is vooral gezelligheid, en een markt waar vooral ook goed aan de jeugd is gedacht. Zo zal het koor Living Water uit Genemuiden voor een bijdrage zorgen. “Iedereen is er nu druk mee bezig. We willen dat de markt er heel verzorgd uit komt te zien. Maar gezelligheid en sfeer staat bij ons voorop. Wijzelf doen dit geheel belangeloos. Wij vinden het gewoon belangrijk dat er gezelligheid en saamhorigheid is in Sint Jansklooster. We hopen dat het weer iets heel bijzonders gaat worden en dat een dorp als Sint Jansklooster ook rond de Kerst weer zoiets moois kan bieden.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500