Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zoektocht nieuwe locatie chauffeursvoorziening

Geplaatst op: 24 november 2015

Er is een zoektocht gaande naar een nieuwe locatie voor de chauffeursvoorziening. De gemeente heeft de dierenweide op het industrieterrein aangewezen als de nieuwe locatie. Bestuurslid Klaas van Olst is daar niet blij mee: “Wij denken dat dat geen goede plek is. Je hebt parkeerruimte nodig voor tien à twaalf vrachtauto’s. Dat gaat nooit passen.”

Want, zo betoogt Van Olst, “als die auto’s voor bijvoorbeeld Dorcas gaan staan, wordt dat ruzie.” De bestuursleden kregen onlangs een brief van de gemeente waarin meegedeeld werd dat de dierenweide is aangewezen als nieuwe locatie en dat zij moesten gaan zoeken naar draagvlak. “Ik heb de medebestuursleden gemaild dat we moeten overleggen, maar we horen nu al wel dat daar geen draagvlak voor is.”

Het probleem is, volgens Van Olst, ontstaan toen de gemeente de werf verkocht aan Van Dijk. “Toen is vastgelegd dat de gemeente moest zorgen voor een nieuwe plek en dat Van Dijk die zou betalen.” Nu kijkt de stichting bijvoorbeeld naar het nieuwe industrie. “Maar dat is te duur, want dat is industriegrond. En Van Dijk rekent erop dat ‘ie alleen het gebouwtje moet verplaatsen.”

Van Olst zelf ziet wel wat ruimte bij de onlangs heropende industriehaven. “Daar is een parkeerstrook aangelegd, die oorspronkelijk bedoeld was voor vrachtwagens. Buitendijks bouwen mag daar niet, dat is vastgelegd, dus moeten we kijken of we binnendijks het gebouw neer kunnen zetten.”

Vooralsnog geeft de gemeente nog geen gehoor aan die oproep. “Er wordt niet serieus gezocht naar een plek”, beklaagt Van Olst zich. “Bij de dierenweide kan gewoon niet. Mensen kunnen dan niet meer voor het hek naar de dieren kijken. En de vrachtwagens staan er vooral in het weekend. Dan lopen daar ook veel mensen rond. Die moeten er geen last van hebben.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500