Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwemsport in beeld

Geplaatst op: 29 november 2015

Op zaterdag 28 november zwom DEK thuis  deel 2 van de Regionale Tienkamp. De deelnemende verenigingen waren naast DEK: Zignea (Emmeloord), De Veenkers (Nijeveen) en ’t Tolhekke (Steenwijkerwold).

DEK kwam in deze wedstrijd met 41 zwemmers aan de start en zwom in de 22 programma’s flink in de medailles: 17 maal goud, 14 maal zilver en 12 maal brons!  Bij ieder programma-onderdeel was er iemand van DEK op het ere-schavot te vinden! Het meest opmerkelijk is wellicht de gedeelde eerste plaats van Edwin Kanis op de 50 meter Vlinderslag. Er zijn 43 persoonlijke records gezwommen: de grootste verbetering is voor Ariën Buitink (50 meter vrije slag in 45.59). Marianne Naberman zette een clubrecord op de 100 meter Vrije slag: 1.06.91.

Een speciaal woord van dank gaat naar Fabiënne van Luijk en Michelle van den Berg die tussen het zwemmen door zo goed kaartjes gelopen hebben. Super!

De smulkraam kon weer rekenen op enthousiaste klanten: de broodjes hamburger vielen goed in de smaak.

De totale uitslag van de wedstrijd is te lezen op www.dekgenemuiden.com.

De volgende wedstrijden staan gepland op  zaterdag 12 december: Minioren circuit in Genemuiden (aanvang 17.15 uur) en Swimkick in Emmeloord (aanvang 16.00 uur).

Erik Eenkhoorn was in het zwembad aanwezig en bracht de sport prachtig in beeld.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500