Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De favoriete muziek van Martin Bakker

Geplaatst op: 2 december 2015

Nieuwe rubriek op Genemuiden Actueel: Genemuider muzikanten vertellen over hun favoriete muziek. Van organisten tot gitaristen. Martin Bakker trapt af. Hij is gitarist van de dialectband Juust die vandaag hun eerste kerstsingle presenteerden (zie ook video). Bakker vertelt over zijn voorliefde voor harde muziek en zijn favoriete kerstmuziek.

“Gezien het repertoire van het bandje waarin ik speel zou je het niet zeggen, maar ik hou van stevige muziek. Al op jonge leeftijd struinde ik platenzaken af op zoek naar de nieuwste elpee van Iron Maiden. Op mijn 16e woonde ik een concert van Metallica bij in Rotterdam. Ze hadden toen net een hit met Nothing Else Matters, het enige nummer dat ik maar ‘zo zo’ vond. Te soft”, vertelt Bakker.

Hij raakte zijn liefde voor het harde werk nooit helemaal kwijt. “Nog steeds heb ik een metal playlist in Spotify en in juni ga ik weer naar een concert van Iron Maiden. Ze staan dan in het Gelredome.”

“Stevige kerstnummers zijn schaars. Ik vraag me af waarom, maar een boodschap van liefde en hoop laat zich schijnbaar moeilijk combineren met stevig gitaarwerk. Maar gelukkig zoals altijd is er een uitzondering. The Darkness – Christmas Time (Don’t Let The Bells End) is al jaren mijn favoriete kerstnummer: https://www.youtube.com/watch?v=VQhuoY5h2kE&feature=youtu.be

De kerstsingle van Juust is te koop bij De Lange, Stroomberg en Bij Sigrid. Een bijrolletje in de clip is van gedeputeerde Eddy van Hijum, die af en toe met de Genemuider band meespeelt.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500