Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jongeren voorbereiden op de bouw

Geplaatst op: 3 december 2015

Onder meer de gemeenten Steenwijkerland en Zwartewaterland hebben het herziene conve­nant leerlingbouwplaatsen 2015 op woensdag 2 november ondertekend. Met de ondertekening van dit convenant geven beide gemeenten aan het belangrijk te vinden dat zoveel mogelijk mensen in de regio werk hebben en werk houden.

Wethouder Arie Speksnijder van Zwartewaterland ‘Het aanleren van een juiste mentaliteit en een goede werkhouding in de bouw komen hierbij aan de orde. Evenals het netjes en planmatig werken en leren samenwerken met daar­bij veel aandacht voor veiligheidsaspecten. Daarnaast krijgen leerlingen op deze manier inzicht in het gehele bouwproces op een locatie’.

Wethouder Dieke Frantzen van Steenwijkerland ‘De leerlingbouwplaats is een goed opleidingsin­strument. Dat wordt in brede kring onderkend. Om een goede overgang te bevorderen tussen school en werken is het werken en leren op een leerlingbouwplaats een prima opleidingssituatie voor de praktijk’

Om tot een planmatige aanpak te komen in de gemeenten Steenwijkerland en Zwartewaterland, leveren diverse vertegenwoordigers van de betrokken instanties bij het convenant een bijdrage aan de totstandkoming van een groslijst van mogelijk geschikte bouwprojecten voor de komende twee jaar.

De instanties die het convenant leerlingbouwplaatsen 2015 mede ondertekend hebben zijn Wetland Wonen Groep Vollenhove, Bouwend Nederland afdeling Zwolle/Genemuiden, Bouwend Neder­land afdeling Drenthe Noord-West Overijssel, Noordelijke vereniging B&U Bouw te Ruinen, OVG Samenwerkingsverband Opleidingsvereniging Genemuiden e.o., Opleidingscentrum Bouw Drenthe/Noord-West Overijssel Ruinen, Omnia Wonen, Woonconcept, Regionale Commissie Be­roepsopleiding Bouw Zwolle/West-Overijssel.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500