Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Harm Bergman heeft de mooiste duiven

Geplaatst op: 12 december 2015

De start van het winterseizoen van PV de Snelvliegers met de eerste hokkenshow. Alle leden mochten drie jonge doffers (kweek 2015) inkooien die vervolgens werden beoordeeld door de keurmeester. In totaal zijn er door de leden 25 drietallen ingezet. Dit jaar mocht duivenliefhebber in hart en nieren Gerard van den Berg uit IJsselmuiden de duiven keuren.

Doordat er dit jaar voor is gekozen om 3 jonge duiven in te kooien werd iedere liefhebber in de gelegenheid gesteld om zijn top 3 ‘beloftes’ voor het komende vliegseizoen te showen.

Zoals gebruikelijk is de uiteindelijke uitslag altijd weer een mooie aanleiding om nog eens vergelijkend waren onderzoek te doen en de verschillende duiven met elkaar te vergelijken.

De mooiste 5 drietallen waren van de volgende liefhebbers, waarvan de nummers 1, 2 en 3 er met de prijzen vandoor gingen.

  • Harm Bergman                                24,75 punten
  • Karst en Gert de Lange                24,00 punten
  • Jan Rietman                                     23,75 punten
  • Erik Eenkhoorn                                23,75 punten
  • Dirk Altena                                       23,75 punten

 

Volgende week zaterdag 19 december is het de beurt aan de duivinnen en kunnen de liefhebbers welke vandaag niet in de prijzen zijn gevallen in de herkansing door hun 3 mooiste jonge duivinnen te presenteren.

U en jij bent van harte uitgenodigd om tussen 11:00 en 12:00 een kijkje te komen nemen aan de Hasselterdijk 7.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500