Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Lok en Pit doen twee shows

Geplaatst op: 13 december 2015

De titel van hun programma is nogal confronterend: Jet & Bar kankeren over van alles. Binnen een zeer korte tijd was hun voorstelling op 16 januari 2016 uitverkocht. Daarom is er een extra voorstelling bijgekomen, een dag later om 15.00 uur.

Een eigen geschreven muzikale voorstelling over de tegenstellingen en ervaringen in hun leven, vertelt en gezongen door Jet Pit en Barbara Lok. Beide vrouwen hebben in hun leven, van dichtbij de ziekte kanker meegemaakt. De een doordat ze zelf baarmoederhalskanker heeft gehad en de ander, doordat zij haar moeder, als kind aan borstkanker heeft verloren.

Jet is een vrouw met Pit en vertelt heel openhartig, sterk en bewonderenswaardig haar verhaal, terwijl het voor Barbara een ‘verborgen’ ziekte was, waar niet over gesproken kon worden. Beide zangeressen zingen en vertellen over hun angsten, emoties, kwetsbaarheid en onzekerheden.

De een ziet de ander alleen als een sterke, sprankelende, stralende, vrolijke vrouw, die nooit in paniek raakt, of lijkt dit maar alsof? Beide zangeressen hebben een overeenkomst, maar pakken dit op hun eigen wijze aan. Het onderwerp is beladen, maar de humor en zelfspot staan hoog in het vaandel.

Jet Pit is geboren in Giethoorn en woont al jaren in Arnhem. Jet is erg veelzijdig, ze is zangcoach, regisseur, scenarioschrijfster, actrice en zangeres. Net zoals Barbara is Jet is Master-teacher van het Estill Voice Training System. Beide geven ze les op het conservatorium in Zwolle.

Barbara Lok is geboren in Zwartsluis en woont sinds 5 jaar in Sint Jansklooster. Achter in haar tuin, staat sinds september een “minitheater”, waar ze samen met haar man Oscar Cheizoo elke maand huiskamerconcerten organiseren. Er zijn zo’n 50 zitplaatsen en er heerst een ongedwongen, gezellige sfeer.

Voor kaarten en info, kijk snel op www.podiumlokaal.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500