Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Het weer tijdens de jaarwisseling

Geplaatst op: 30 december 2015

Vanavond neemt de bewolking toe en komende nacht gaat het van uit het westen regenen. Dit neerslag gebied trekt in de ochtend naar Duitsland weg. Er is af en toe zon maar het blijft wel droog en rond de 10 graden. Tijdens de jaarwisseling blijft het droog, maar is het wel wat fris. Zo rond de 5 graden. Nieuwjaarsdag is het een droge dag met af en toe zon en met een temperatuur rond de 7 graden.

Maar komt daarna de winter? Op dit moment is het moeilijk te zeggen. Er ontstaat boven West Rusland een krachtig hogedrukgebied die koude lucht richting West Europa stuwt, maar tegelijk ontstaat er bij Ierland een Lagedrukgebied die zachte lucht aanvoert. Deze twee luchtsoorten komen boven Nederland met elkaar in gevecht. Trekt het lagedrukgebied via het noorden van Nederland dan wordt het weer zachter, trekt het lagedrukgebied via zuiden van Nederland en België dan wordt het kouder. Vanaf zaterdag wordt het dus spannend wat het weer gaat doen, die dag is het bewolkt met af en toe regen. Zondag wordt wel een gure dag en kan er in deze regio en regen met misschien wat natte sneeuw vallen, maar dat ligt helemaal aan die strijd tussen zacht en koude lucht.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500