Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Avond over inbraak en brand voorkomen

Geplaatst op: 4 januari 2016

De gemeente Zwartewaterland organiseert op 12 januari een informatiebijeenkomst over woninginbraak- en woningbrandpreventie in ’t Olde Staduus in Genemuiden. Tijdens de bijeenkomst krijgt u praktische preventietips om de veiligheid in en rondom het huis te vergroten. Na afloop is er een preventiemarkt waar u zich kunt oriënteren op producten op het gebied van inbraak- en brandbeveiliging. U bent van harte welkom vanaf 18:45 uur. Aanmelden voor de avond is niet nodig.

De brandweer verzorgt een presentatie waarin de brandveilheid binnen in een woning wordt besproken. Binnen drie minuten moet u het huis uit zijn. Heeft u een vluchtplan en vluchtroute? Een woningbrand kan iedereen overkomen. Door voorbereid te zijn kunt u de schade voorkomen. De brandweer besteedt aandacht aan deze punten en geeft meer tips om de brandveiligheid te vergroten.

De wijkagent van Genemuiden en ex-inbreker Evert Jansen verzorgen de presentatie over woninginbraak. In deze presentatie worden foto’s getoond uit Zwartewaterland met inbraakgevoelige situaties. De ex-inbreker bespreekt de situaties en geeft praktische preventietips. Is er sprake van een verdachte situatie, bel dan direct 112! De kans dat de politie de inbrekers op heterdaad kan betrappen, is dan het grootst.

  • Zorg voor voldoende verlichting om uw woning
  • Zorg ook dat uw huis een bewoonde indruk maakt: laat hier en daar licht branden met een tijdschakelaar
  • Laat geen voorwerpen in de tuin liggen die als trap kunnen dienen of als vervoermiddel
  • Zorg voor een schoon filter in de wasdroger
  • Hang in het huis rookmelders op
Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500