Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Scholen dicht, geen bussen

Geplaatst op: 6 januari 2016

De gladheid heeft ook Genemuiden volop bereikt. De Ichthus School, Eben Haëzer en de Rehobothschool hebben daarom besloten dat er vandaag geen school is. Dat meldt de instelling op de social media. De Bogermanschool, Johannes Calvijn en Maarten Lutherschool zijn in ieder geval wel open, maar roepen op tot voorzichtigheid. De Vogelaar is met beperkte bezetting ook geopend.

Het gemeentehuis in Hasselt is geopend, maar verzorgt beperkte dienstverlening. Voor het maken van een afspraak kan worden gebeld. In de loop van de ochtend maakte de gemeente ook bekend dat er vandaag geen GFT-inzameling is. De inzameling van kerstbomen en vuurwerkafval gaat vanmiddag wel gewoon door.

Ook winkels kampen met de gladheid. Hilleen Mode laat weten dat de deuren in Genemuiden vandaag gesloten blijven.

Ook de Pieter Zandt in Kampen en IJsselmuiden is dicht, net als onder meer het Greijdanus in Zwolle en Meppel. Ook het Agnieten College in Zwartsluis heeft alle lessen geschrapt, zo maakt het om 09.30 uur bekend. Aanvankelijk waren de uren tot 11.00 uur alleen van de roosters gehaald.

Bussen rijden er niet in de regio. Op de A28 tussen Zwolle en Hoogeveen zijn zeker twaalf ongelukken gebeurd. Ook staat er ondertussen een ellenlange file. De N50 tussen Zwolle en Kampen werd ook afgesloten na ongevallen. Uit Genemuiden komen ook meldingen van schuifelpartijen en botsingen. Onder meer aan de Gedempte Heve zaten auto’s tegen elkaar aan.

gladheidclasus

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500