Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
6 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Tabernakel aan de Kamperzeedijk

Geplaatst op: 12 januari 2016

Woensdagavond 13 Januari is er in verenigingsgebouw de Driester aan de Kamperzeedijk weer een avond over de geestelijke betekenissen van de tabernakel. Bij de eerste tabernakel moesten priesters voortdurend offeren voor de zonden van het volk.

Zolang deze eerste tabernakel in gebruik was, was de weg naar het heiligdom nog niet openbaar gemaakt. Deze eerste Tabernakel was een zinnenbeeld of schaduw van de tegenwoordige tijd. We leven nu in genadetijd, Christus is verschenen, de Hogepriester van de toekomstige heilsgoederen. Hij is door een meerdere en volmaakte tabernakel gegaan, niet met handen gemaakt. Hij is niet door het bloed van een dier, maar door Zijn eigen bloed voor eens en altijd binnen gegaan en heeft eeuwige verlossing teweeggebracht. In de tabernakel kunnen we op een heel eenvoudige manier het evangelie ontdekken.
De avond begint om 19:30 en zal rond 20:45 afgelopen zijn. Om deze boodschap te verduidelijken is er een tabernakel op schaal te bezichtigen. Iedereen van harte welkom!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500