Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

SCEG verliest een schat aan ervaring

Geplaatst op: 15 januari 2016

Het bestuur van Stichting Cultuur en Educatie Genemuiden heeft afscheid genomen van zes mensen die geruime tijd samen het kloppend hart van die stichting hebben gevormd. Met het vertrek van Henk Tuinman, Annelies van der Haar, Willy Schaapman, Karin Zwolle, Marietje Bergman en Klasien Hoekman verliest SCEG een schat aan bestuurlijke ervaring.

Maar niet alleen dat; in de woorden van dank, die de huidige voorzitter Harrie Rietman tot de scheidende bestuurders richtte, prees hij hun enthousiasme, hun creativiteit en hun daadkracht. Zonder hun niet aflatende inzet zou het culturele palet van Genemuiden aanzienlijk minder veelkleurig zijn geweest. Het jaarlijkse aanbod aan cursussen, creatieve workshops, lezingen en gezellige ‘eumpies uut’ wat na al die jaren welhaast een vanzelfsprekendheid lijkt, zou veel schraler zijn geweest of misschien wel helemaal ontbreken. En ook Genemusiment en Eikoerei, nu alom gewaardeerde evenementen die bezoekers trekken uit Genemuiden en de wijde omtrek, komen voort uit de creatieve koker van onder meer dit zestal.

Het werd een avond, zoals die past bij SCEG; gevarieerd en ongedwongen. In café ‘de Olde Soldoat’ werd niet alleen een smakelijke maaltijd opgediend, er was vooral ook ruimte voor gezelligheid, voor spel, verhalen en muziek. Van enige weemoed die een sluier over het afscheid en daarmee over de avond zou hebben kunnen leggen was dan ook geen sprake. Al liep er, aan het eind van de avond, wel meer dan honderd jaar bestuurlijke ervaring de deur uit.

Bijzondere aandacht werd geschonken aan het vertrek van Klasien Hoekman, die al vanaf de jaren tachtig van de vorige eeuw de stuwende kracht was achter eerst de ‘Cursussen voor volwassenen’ en daarna SCEG. De manier waarop zij steeds weer initiatieven nam, vrijwilligers wist te mobiliseren en geldstromen wist aan te boren zijn van enorme waarde geweest voor de leefbaarheid van Genemuiden. Daarbij ging haar zorg allereerst uit naar mensen die het minder hadden, zoals vluchtelingen en mensen met een beperking. Als dank voor al het door haar belangeloos verrichte werk kreeg Klasien een cheque aangeboden, die zij, op haar beurt, mag schenken aan een door haar te bepalen goed doel.

Met het vertrek van deze zes bestuurders ( waarvan sommigen echt bestuurders ‘van het eerste uur’ genoemd kunnen worden) vallen er natuurlijk ook forse gaten binnen het bestuur van SCEG. Driftig wordt daarom ook gezocht naar enthousiaste, creatieve en ondernemende ‘Gaellemunigers’ om de vacante plaatsen op te vullen. Plaatsgenoten die zichzelf wel herkennen in dat profiel moeten niet aarzelen, maar worden verzocht contact op te nemen met de voorzitter van SCEG, Harrie Rietman (email: harrierietman@gmail.com , telefoon 038 3855047).

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500