Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Hijgend op de fiets voor ZwartewaterlandHelpt

Geplaatst op: 16 januari 2016

 

Met een rood hoofd en het zweet nog op z’n voorhoofd staat de 14-jarige Emiel Borneman uit te hijgen in de kantine van STG De Eendracht in Genemuiden.  In een uur heeft hij ‘als een malle gefietst’ tijdens de spinningmarathon van ZwartewaterlandHelpt. Daarmee draagt hij 12,50 euro (huur van een fiets) bij aan de stichting die zich dit jaar inzet voor Het Vergeten Kind.

Terwijl Boreman nog wat uit staat te blazen is de volgende groep alweer op de fiets gesprongen om onder begeleiding van keiharde muziek en enthousiast schreeuwende sportleraar ook geld bijeen te fietsen voor het goede doel. “Ik vond het heel zwaar”, bekent de jonge Genemuidenaar. “Ik sport best veel, skeeler bij De Eendracht, maar vond dit erg pittig. Ik had natuurlijk ook maar ingezet op een uurtje fietsen, dus dan geef je alles wat je hebt.”

Henri Jansen uit Hasselt probeert om die reden zijn energie beter te verdelen dan Boreman. Hij heeft zich namelijk niet opgegeven voor een uur spinnen, maar voor zes uur. Van 14.00 tot 20.00 uur, zolang als het evenement in Genemuiden duurt, trapt Jansen op de spinningfiets. ‘Een leuke uitdaging voor jezelf’, noemt hij het evenement. Maar natuurlijk niet voor niks. Jansen heeft zich voor 272 euro laten sponsoren door vrienden en familie, dat gaat naar het goede doel. “Het aanmoedigingsteam zal later vanmiddag wel komen, ik hoop dat het dan nog net zo lekker gaat als nu.” Afke Visser uit Hasselt hoopt dat ze tegen die tijd nog op haar fiets zit. “Ik ga ook voor zes uur spinnen, althans dat is het streven. Het is zwaar. Spinnen doe ik een keer in de week, maar dit is echt andere koek. Gelukkig pept de muziek mij nog aardig op, ik hoop dat ik het volhoud.” Ach, of Afke de zes uur nou wel of niet volmaakt, haar sponsorgeld zit inmiddels al in de pot van ZwarterwaterlandHelpt. De stichting hoop dat ze dit jaar net zo’n mooi bedrag ophaalt als vorige keer:  5200 euro.

Het is dus niet de eerste keer dat ZwartewaterlandHelpt een spinningmarathon organiseert, het is wel de eerste keer dat het in januari is. Amanda van Steenselen van ZwartewaterlandHelpt: “Normaal vindt de marathon in december plaats, maar we hadden gewoon te weinig aanmeldingen. Ik heb echt gejankt, al die maanden voorbereidingen voor niks. Toen is besloten de marathon in januari te houden en zie, alle fietsen zijn bezet. In december zit de agenda van mensen al bomvol, dan hebben ze er geen zin in. Januari, dat is de tijd van goede voornemens  als sporten, gezond eten en iets goeds doen. Daar sluit de spinningmarathon helemaal bij aan.”

 

De opbrengst is later vanavond bekend.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500