Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterruiters bijna klaar voor de wereldtop

Geplaatst op: 19 januari 2016

Rijvereniging en ponyclub de Zwartewaterruiters maakt zich klaar voor de Para wereldtop op 21, 22 en 23 januari 2016 voor de organisatie van de internationale FEI Para-Equestrian Dressage wedstrijd. Tijdens dit hippische evenement voor topsporters met een lichamelijke handicap zullen 65 deelnemers aan de start verschijnen vanuit 21 verschillende landen.

Uit het succesvolle Nederlandse Para dressuurteam zullen o.a. Rixt van der Horst, Frank Hosmar, Gert Bolmer, Nicole den Dulk en Lotte Krijnsen aan start verschijnen. Deze internationale Para-dressuurwedstrijd zal aankomende week georganiseerd worden in het Hippisch Centrum van de Zwartewaterruiters te Genemuiden in Overijssel.

Rijvereniging de Zwartewaterruiters uit het Overijsselse Genemuiden gaat paardensportgeschiedenis schrijven, want dit geweldige Para evenement wordt voor de eerste keer indoor in Nederland georganiseerd. Deze internationale Para-dressuurwedstrijd gaat rijvereniging de Zwartewaterruiters met vele vrijwilligers en sponsoren voor de allereerste keer organiseren in Nederland. In het Hippische Centrum zullen internationale ruiters en amazones met een handicap gaan strijden om de allerlaatste FEI-kwalificatiepunten die recht geven op startbewijzen tot de Paralympics in Rio de Janeiro. Inmiddels is de inschrijvingstermijn verstreken en zit de organisatie van De Zwartewaterruiters volgeboekt en zijn de startbewijzen verdeeld. Van 21 t/m 23 januari zullen 65 deelnemers starten in de landenproef, een individuele dressuurproef en Kür op muziek. Naast 12 deelnemers uit Nederland zullen ook internationale namen als Pepo Puch uit Oostenrijk, Elke Philipp uit Duitsland en Susanne Jensby Sunesen uit Denemarken starten. Vanuit de hele wereld komen Para topsporters naar Genemuiden waaronder deelnemers uit Zuid-Afrika, Saoudi Arabië, Hongkong, Australië en Uruguay. Een geweldig internationaal Para evenement op Nederlandse bodem! Iedereen is van harte welkom en de toegang van donderdag t/m zaterdag is gratis.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500