Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Het ambacht is terug in de Woody Passage

Geplaatst op: 28 januari 2016

In de Woody Passage hangt een grote 'dronefoto' van Benny Breman

Medewerkers, familie en een aantal genodigden bekeken donderdagavond de Woody Passage. Daarin hebben Altena Rijwielen, Hubo van Dijk en Bosch Bloemen een plek gevonden. “Fase drie is klaar, op naar de volgende…”, zegt Jan van Dijk en hij kijkt naar boven. Er moet nog een trap naar boven worden gemaakt en daar kunnen klanten terecht voor wooninspiratie.

De echte officiële opening volgt dan nog, maar ook donderdag is er al voldoende te zien. Bosch Bloemen kennen we ondertussen, maar de andere twee bewoners zijn compacter geworden, zonder dat ze al te veel aan hun assortiment hebben geknutseld. “Eigenlijk verkoop ik nog precies hetzelfde als eerst, maar de winkel is veel efficiënter ingericht. Geen paden van zes meter meer”, vertelt Van Dijk, terwijl hij naar het middenstuk van de winkel loopt.

Daar is de kassa van zowel Altena als Van Dijk. John Altena en Wim van Dalfsen kunnen daar bovendien fietsreparaties uitvoeren. “Een bewuste keuze…we willen het ambacht terug”, noemt Van Dijk dat. In de strijd met internet is beleving immers een belangrijk instrument. In dezelfde ruimte hangen veel sleutels. De service van Hubo van Dijk is op dat punt zelfs uitgebreid. “We kunnen nu ook de meeste autosleutels reproduceren. Daar is veel vraag naar. Voorheen was dat niet mogelijk, nu wel”, aldus Van Dijk.

John Altena spreekt in de werkruimte met zijn vader. Een groot portret van diens vader Jan hangt daar ook. “Met deze zaak zijn we in feite weer terug naar de basis gegaan”, vertelt John. “Bromfietsen en autobanden hebben we afgestoten en we zijn ons volledig op de dagelijkse fiets gaan richten. Voor wielrenfietsen en mountainbikes ga je tegenwoordig naar een speciaalzaak. Wij zijn er voor kinderfietsen, dames- en herenfietsen en elektrisch fietsen. En daarin hebben we wel een breed assortiment.”

De zaak is vanaf morgen open voor het publiek. Uiteraard zijn de ondernemers benieuwd naar wat klanten van de vernieuwing vinden. Ze kunnen in ieder geval profiteren van mooie aanbiedingen. En tegenwoordig ook van koffie, want in de zaak is een grote koffietafel gekomen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500