Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kickboksen in de nacht

Geplaatst op: 6 februari 2016

Foto's: Jeroen Eenkhoorn en Enrico Kolk

Kickboksen middenin de nacht. De 70 tieners van de TEA vinden het prachtig. Ondanks het late uur zijn ze nog allemaal springlevend. En dat moet ook; de activiteit duurt tot 7.00 uur. En dat alles met de bedoeling hen te betrekken bij het evangelie, vertelt stuurgroeplid Maarten Opschoor.

“Door middel van sport, spel, bezinning, gebed en zang proberen we dat te doen”, zegt Opschoor. “Meestal hebben we dan ook nog themaliederen, maar dat is dit keer niet het geval. Wel hebben we een thema: ‘delen in overvloed’.” En daar koppelt de stuurgroep een goed doel, in dit geval de vluchtelingen, aan vast, vult Esther Fuite aan. “We laten het daarnaast ook terugkomen in de bezinning.”

De TEA werd geopend met Joop Gottmers, die zijn levensverhaal vertelde. “Daar waren best veel mensen bij”, zegt Opschoor. “En ze kwamen uit allerlei verschillende kerken. Het is mooi dat er zoveel mensen waren.” En ze hielden er, volgens Fuite, allemaal de aandacht bij. “Het duurde twee uur, maar de hele zaal was volop geconcentreerd aan het luisteren. Het was dan ook een bijzonder verhaal.” Blij is de stuurgroep ook met de opbrengst van het sponsorgeld, dat de tieners bijeenbrachten. “Dat is boven verwachting”, vertelt Opschoor, die dat ‘hartstikke positief’ noemt. De voorbereiding is niet voor niets geweest.

Want aan het evenement gingen zo’n 20 weken aan voorbereiding vooraf. “Met de voltallige groep van de acht commissieleden hebben we vier vergaderingen gehad en daarnaast nog een stuk of zes vergadering per commissie, en dat zijn er twee.” Toch lijkt om kwart over 12 het schema een beetje in de soep te lopen. “We lopen drie kwartier voor”, zegt een van de begeleiders. “Nu moeten we wachten tot we naar het volgende onderdeel kunnen.”

In een van de zalen vindt een gespreksessie met dominee Olie plaats. Kinderen die vragen hebben, kunnen die stellen aan de predikant. “Wat is uw hobby?”, vraagt een van hen aan Olie, die antwoordt dat hij graag met de metaaldetector zoekt. Een ander vraagt om een keuze te maken tussen een Nokia en een iPhone. “Nou, Nokia is natuurlijk een echte hervormde telefoon”, vertelt de dominee. “En een iPhone, daar ben ik niet zo van. Steve Jobs was nogal arrogant, dat vind ik niet zo mooi.”

De rest van de nacht wordt opgevuld met onder andere een spelletjescircuit. In de vroege ochtend, om half 5, gaan de tieners naar het zwembad. Tussendoor krijgen ze nog een stukje bezinning. Om 7:00 kunnen de tieners huiswaarts en… naar bed.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500