Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Liever fotograferen dan een auto openknippen

Geplaatst op: 8 februari 2016

Maandagmorgen was er op de Brandweerkarzene aan de Marsweg in Zwolle de eerste Mediabijeenkomst van de Veiligheidsregio Ijsselland. Ook Genemuiden Actueel was uitgenodigd en Pieter Polman en Erik Eenkhoorn zijn naar Zwolle geweest.

Om 10 uur was er een inloop met koffie en een lekkere plak cake. Daarna werden de mediavertegenwoordigers  meegenomen naar een ruimte waar ze het één en ander over de organisatie van de brandweer kregen te horen. Onder meer hoe de brandweer is opgedeeld in Veiligheidsregio’s en dat Genemuiden onder regio Ijsselland valt. Er werd uitgelegd hoe de brandweer te werk gaat tijdens een grote brand. Het motto van de brandweer is: “Veiligheid: voor elkaar”.

Na de presentatie mocht de media ervaren hoe het is om zelf een auto uit elkaar te knippen. Ook Genemuiden Actueel mocht natuurlijk even knippen. “Ik geloof dat ik liever fotografeer dan zo’n auto open knip. Een spreider om de auto open te breken weegt namelijk al snel 20 á 25 kilo!”, zegt Eenkhoorn.

Na het praktijkdeel werd in het klein getoond hoe rook werkt en hoe de brandweer dit zo snel mogelijk uit een huis probeert te krijgen.

Video: Pieter Polman

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500