Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Geen problemen door hoog water

Geplaatst op: 10 februari 2016

Het Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) ervaart geen problemen door de hoge waterstanden in rivieren, kanalen, weteringen en sloten. Voorzorgsmaatregelen zijn vooralsnog niet nodig. Zoals gewoonlijk bij dit soort weersomstandigheden worden de dijken extra goed in de gaten gehouden en zijn enkele sluisdeuren gesloten. Ook werken de gemalen en stuwen op volle kracht. Dit is gebruikelijk en wordt altijd gedaan als de waterstanden stijgen. Het waterschap blijft de weersverwachting alert in de gaten houden.

WDODelta heeft 340 gemalen en 1890 stuwen waarmee het water door het hele werkgebied wordt verdeeld en afgevoerd. Ondanks de verhoogde waterstanden kunnen de gemalen en stuwen de afvoer van water aan.

Door het hoge water blijven de uiterwaarden onder water staan en zijn enkele waterbergingen volgelopen. Ook dat is volstrekt normaal bij de huidige waterstanden en de tijd van het jaar. Uiterwaarden en waterbergingen zijn ervoor bedoeld om het water meer ruimte te geven. Hierdoor kan het makkelijker worden afgevoerd of tijdelijk worden opgeslagen.

Kijk voor de actuele waterstanden op www.actuelewaterdata.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500