Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

PvdA stelt vragen over verkoop grond

Geplaatst op: 11 februari 2016

De PvdA vroeg zich donderdag in de gemeenteraad af of de verkoop van twaalf hectare grond wel verstandig is. De gemeente adverteerde vorige week met de stroken naast de meest recente uitbreiding van Genemuiden. Met de huidige rente wordt de gemeente volgens Klaas Eenkhoorn financieel niet wijzer van verkoop. “En je verkoopt grond die je over vijftig jaar misschien nodig hebt voor uitbreiding van Genemuiden.”

Volgens wethouder Dick Visserman klopt dat laatste echter niet. “Vanwege de primaire waterkeringsfunctie is woningbouw in dit gebied niet mogelijk. De komende dertig jaar hebben we ook voldoende bouwgrond. Dit is kortom geen strategische grond en we kunnen de opbrengst gebruiken om onze financiële positie te versterken.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500