Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Genemuider’ krant aan het Katerveer

Geplaatst op: 12 februari 2016

Het krantenknipsel met daarop Harry van Dalfsen

Volleybalvereniging Ruutvoorn viert dit jaar haar 65-jarig bestaan. De verhalen uit die 6,5 decennia zijn legio. Neem de merkwaardige anekdote van Harry van Dalfsen, die bij een verbouwing aan zijn Zwolse huis een oud krantenknipsel tegenkwam dat over hem zelf ging.

Van Dalfsen kocht jaren terug de beroemde witte woning aan het Katerveer. Tijdens de verbouwing vond Jaap Bekendam daarin een oud krantenknipsel. Dat bleek te gaan over een team van Ruutvoorn uit 1977, met onder meer Tiem van Dalfsen, Bennie van der Steeg, Wout van Dalfzen en Gerrit Jan Hoekman. Ook Van Dalfsen zelf stond op de foto. Het krantenknipsel is ondertussen voorzien van een mooie lijst en hangt in de woning van Van Dalfsen.

Een speelster met dezelfde achternaam is vermoedelijk de beste volleyballer van Genemuiden allertijden. Mirna van Dalfsen vertrok van Ruutvoorn naar Kuipers Zwolle en speelde later zes jaar in de eerste divisie. Daarna maakte ze nog twee jaar een avontuur mee in de Belgische eredivisie. Van Dalfsen speelde ook een wedstrijd in Jong Oranje. Als beste mannelijke volleyballer wordt Jan van Dalen genoemd. Die vertrok van Ruutvoorn naar Reflex Kampen.

Ongetwijfeld een mooi verhaal voor de feestavond die Ruutvoorn dit jaar organiseert. Op zaterdag 16 april zijn leden en oud-leden welkom op het feest dat direct na de wedstrijd van Dames 1 begint. Ruim een maand later volgt opnieuw een jubileumfestiviteit. Niet zoals gehoopt met Landstede Zwolle. Die club stopt aan het einde van het seizoen en daarom is het onzeker of er voldoende spelers op de been kunnen worden gebracht. “Bedoeling is dat het nationale zitvolleybalteam het opneemt tegen een landelijk bekende volleybalploeg. Ik ben in gesprek met een vervanger voor Landstede, maar zeker is dit nog niet”, vertelt Gijs van Dalfsen.

Wat wel zeker is, is een groot buitentoernooi rond de vijver op de Greente. Dat staat voor zaterdag 4 juni op de kalender. De voorbereiding en de inschrijving voor dit evenement starten na de voorjaarsvakantie. Bedoeling is in ieder geval dat teams van bedrijven, straten, vrienden of andere gezelschappen deelnemen. Vijf jaar terug organiseerde Ruutvoorn bij het zestigjarig jubileum een groot toernooi op zand.
Na 65 jaar is Ruutvoorn ondertussen nog steeds een levendige club. Al is er een opmerkelijk verschil met vroegere tijden: toen waren er veel seniorenteams, terwijl er nu juist veel jeugdteams zijn. De heren spelen zelfs geen competitie meer, waar de dames nog steeds op een goed niveau spelen (daarover later meer). Ruutvoorn is echter zeer actief met het organiseren van bijvoorbeeld het Scholenvolleybaltoernooi en andere activiteiten. Dat leidt er ongetwijfeld toe dat de club ook over 65 jaar nog bestaat.
Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500