Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Het weekendweer

Geplaatst op: 13 februari 2016

(door John Poot) We hebben dit weekend te maken met twee gezichten qua weer. Zaterdag is het kalm en schijnt de zon geregeld. Zondag valt er regen en misschien wel natte sneeuw en wordt het waterkoud.

Na het optrekken van de nevel wordt het vandaag een aardige dag, wolken en zon wisselen elkaar af. De temperatuur zal zo rond de 5 graden zijn. ’s Ochtends staat er nauwelijks wind, ’s middags komt de wind uit oostelijke richting en is er een windkracht 3. ’s Avonds blijft het droog maar in de loop van de nacht komt er steeds meer bewolking.

Lagedrukgebieden trekken zaterdag en zondag via het noorden van Frankrijk richting Polen. Dit zorgt ervoor dat er wind bij ons uit oostelijke richting komt. Vooral zondag is dat merkbaar.

Zondag overheerst de bewolking en er valt af en toe (mot) regen, tussen de regendruppels door kunnen ook wat natte sneeuwvlokken zitten. De kans dat de wereld wit wordt acht ik niet groot. Maar er zijn ook droge momenten. De temperatuur zal rond de 4 graden zijn maar omdat er een koude oostelijke wind staat een windkracht 4, is de gevoelstemperatuur rond de 0 graden.

Maandag is er nog kans op neerslag maar de dagen erna gaat de zon meer schijnen maar in de nachten is er wel kans op lichte vorst. Gewoon een paar heerlijke voorjaarsdagen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500