Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
6 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Hasselts Mannenkoor met Jan Vayne

Geplaatst op: 22 februari 2016

Op vrijdagavond 1 april zal pianovirtuoos Jan Vayne samen met het Hasselts Mannenkoor een concert geven in de Ontmoetingskerk in Hasselt Het wordt een spetterend programma van bekende melodieën en improvisaties .

Jan Vayne begeleidt het Hasselts Mannenkoor, maar zal uiteraard ook zijn vingervlugge pianospel laten zien bij improvisaties op nummers die door het aanwezige publiek worden aangevraagd.

 De zowel nationaal als internationaal bekende pianovirtuoos Jan Vayne lardeert zijn optreden met een flinke dosis interactie. Dit geeft zijn improvisaties afwisseling en structuur. Hij brengt de muziek dicht bij de mensen  en bewijst daarmee dat emotie de kortste weg tot elkaar is. Hij weet bij zijn publiek een gevoelige snaar te raken dmv meditatief en interactief pianospel.

Het Hasselts Mannenkoor is in 1969 opgericht . Er is sprake van een stabiel ledenbestand van ± 35 leden uit Hasselt en omgeving. Het repertoire wordt in verschillende talen gezongen zelfs Bulgaars en Russisch.

Er wordt wekelijks enthousiast gerepeteerd in een erg prettige sfeer.

Vanaf begin 2013 staat het koor onder muzikale leiding van Svetla Kleijn-Anastasova. Ze is Bulgaarse en al op jonge leeftijd begonnen met muziek. Zij volgde een studie aan het muziekgymnasium voor Bulgaarse volksmuziek in Shiroka Laka. Haar enthousiaste manier van muzikale leiding geven in artistiek opzicht is inspirerend maar ook met humor, en wordt door de leden van het Hasselts Mannenkoor bijzonder gewaardeerd.

 

Verdere informatie:

Datum: vrijdagavond 1 april 2016

Locatie: Ontmoetingskerk De Weedebrink 1, 8061 AK Hasselt

Aanvang: 20:00

 

Toegangsprijs: 17,50 euro ( in de voorverkoop 12,50) kinderen tot 12 jaar 7,50

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij Goedhart Boeken Markt 4 in Hasselt.

Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij de leden van het koor.

Inlichtingen en reserveren: ajabrinkman@hotmail.com

Zie ook: http://www.hethasseltsmannenkoor.nl/  en www.janvayne.eu

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500