Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

VWC sponsort laptops voor straatarm Guinee-Bissau

Geplaatst op: 1 maart 2016

VWC Office sponsort laptops voor gehandicapte kinderen in Guinee-Bissau. De onderneming regelde speciaal laptops die het werk onder gehandicapte kinderen in een van de armste landen ter wereld moeten vereenvoudigen. Robert Polinder, vertegenwoordiger bij VWC Office: „Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij VWC Office hoog in het vaandel. We konden deze kans dan ook niet aan ons voorbij laten gaan om de zendingswerkers in Guinee-Bissau te helpen.”

„Vanuit het home team van Gerda Klaver, die namens stichting Kimon in Guinee-Bissau werkt, kregen we de vraag of we laptops wilden sponsoren voor haar project”, vertelt Polinder. „Klaver is al 12,5 jaar actief onder gehandicapte kinderen daar. Die kinderen worden gezien als minderwaardig of als geesten. Daarom worden ze verstoten en soms zelfs voor de krokodillen geworpen. Door middel van Project Jedidja probeert ze met andere vrijwilligers en lokale medewerkers gehandicapte kinderen een plek in de maatschappij te geven.”

Het werk van Klaver sprak VWC Office direct aan. De directie stelde dan ook graag laptops ter beschikking voor het project, vertelt Wouter Pleijsier, die samen met zijn collega Polinder de laptops regelde: „VWC Office vindt maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk. Daarom wilden we Project Jedidja graag steunen. Guinee-Bissau behoort tot een van de armste landen ter wereld. Bovendien zijn Klaver en haar Nederlandse collega er helemaal vrijwillig. Door laptops ter beschikking te stellen, kunnen wij een bescheiden bijdrage leveren aan een project dat alleen maar waardering verdient.” De laptops zullen door lokale medewerkers worden gebruikt voor administratieve taken. Polinder: „Het doel van Project Jedidja is om zichzelf uiteindelijk helemaal overbodig te maken.” Lachend: „Als de Nederlandse veldwerkers weer terugkomen, blijft er toch een stukje VWC Office in Guinee-Bissau achter.”

Kijk voor meer informatie over VWC Office op www.vwc.nl. Informatie over Project Jedidja is te vinden op http://veldwerkers.kimon.nl/jedidja. Project Jedidja is nog op zoek naar 2 laptops. Sponsors zijn dan ook van harte welkom.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500