Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Best wel drukke’ NLdoet-activiteiten in Genemuiden

Geplaatst op: 11 maart 2016

Foto's: Joke Veldman en Enrico Kolk. Tekst: Enrico Kolk

“We zijn moegestreden”, verzucht Henny Pleijsier aan het eind van de morgen in de kelder van ’t Olde Staduus. In het kader van de NLdoet-dag heeft ze daar vrijdagmorgen meegeholpen. “We zijn best wel druk geweest, want we hebben ramen gezeemd, de vloer gezogen en meubels gestoft in de trouwzaal. Dat was flink aan de bak.”

Dat geldt ook voor vaste vrijwilligster Thea van der Sluis die de lunch verzorgde. “Het was weer een gezellige boel”, vertelt ze. “De medewerkers keken er al de hele week naar uit. Voor hen is dit een jaarlijks bijzonder dagje.” Veel organisaties in Nederland steken dit weekend de handen uit de mouwen. Zo ook koning Willem-Alexander met zijn vrouw. “We hopen dat ‘ie volgend jaar hier komt”, lacht Van der Sluis.

Maar zonder de koning wil het ook wel lukken: “Het ging geweldig”, vindt bode Peter Leenhouts. “We hebben met zo’n dertig mensen, twintig vrijwilligers en tien medewerkers, verschillende dingen gedaan. Met wethouder Gerrit Knol zijn we naar het Springerpark geweest dat we opgeknapt/schoongemaakt hebben. Ook zijn we naar de petroleumkelders geweest waar we het onkruid verwijderd, de boel schoongemaakt en papier geprikt hebben. De wethouder had het zweet blank op zijn voorhoofd.”

Daarnaast is het terras achter ’t Olde Staduus aan een beurt onderworpen. “We hebben de groenaanslag weggehaald. Er is deze winter geen sneeuw geweest. Dat zuigt groenaanslag op, maar dat is nu dus niet gebeurd.” Binnen kregen, naast de trouwzaal, ook de hal en de winkel een grote beurt.

Niet alleen Gaellemunigers hielpen bij de NLdoet-activiteit. “Er waren drie dames uit Hasselt gekomen om te helpen. Zij hebben een geweldige dag gehad. Ik hoop dat het volgend jaar weer net zo mooi wordt.”

Om bij te komen van de drukke ochtend zijn er vanmiddag twee workshops in ’t Olde Staduus voor de deelnemers. Ze kunnen dan bloemschikken of cupcakes versieren. “En we sluiten af met koffie, thee en ranja.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500