Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Orgelconcert Minne Veldman

Geplaatst op: 14 maart 2016

Zaterdag 19 maart in Grote Kerk Hasselt

HASSELT – Elk jaar op de derde zaterdag van maart geeft de bekende organist Minne Veldman een orgelconcert in de Grote of Stephanuskerk te Hasselt. Zo ook in 2016: op zaterdag 19 maart. Het concert begint om 20.00 uur. Er wordt een groot videoscherm opgesteld, waarop te zien is hoe de organist het vermaarde Rudolf Knol-orgel uit 1806 bespeelt. Dat doet hij met een afwisselend en avondvullend programma, waar hij vooraf ook een korte mondelinge toelichting op geeft.

Veldman begint zijn concert met een lijdenskoraal van Marco den Toom, gevolgd door de Dorische Toccata en een Aria uit de Matthäus-Passion van Bach. 100 jaar geleden overleed de grote Duits-romantische componist Max Reger. Van hem staat een compositie op het programma over de melodie van “God save the Queen”. Tot aan de pauze vermeldt het programma verder nog werken van Felix Borowski, John Rutter en Feike Asma. Na de pauze klinkt het hoofdgerecht van de avond: de complete eerste Sonate van Alexandre Guilmant. Minne Veldman besluit zijn orgelconcert met een eigen koraalfinale, gevolgd door samenzang.

De toegangsprijs voor dit orgelconcert met extra’s bedraagt € 12,50 per persoon. Wie jonger is dan 16 jaar mag gratis naar binnen. Op de website www.orgelconcertenminneveldman.nl

Gepubliceerd door Harm van Wendel
Van Dijk Containers 500