Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ondernemers denken na over gevolgen van brand

Geplaatst op: 21 maart 2016

De jaarlijkse ledenvergadering van OK Genemuiden was in de Kaaihof. Het thema van de avond was: “Brand in het pand, en dan ……!?” Zo’n 75 ondernemers melden zich rond acht uur, waar de avond begon met een kopje koffie en een heus vlammetje erbij. Direct was al duidelijk dat deze avond voor het grootste deel in teken van het thema “Brand” zou staan. Voor de pauze werd het officiële ledenvergaderingsgedeelte in een record tijd afgewerkt, waarin onder meer aandacht werd besteed aan de activiteiten voor 2016, de financiën en diverse infrastructurele projecten van gemeente en provincie.

Na de pauze had het bestuur een panel samengesteld met vertegenwoordigers uit diverse geledingen die de aanwezigen mee gingen nemen bij het thema “Brand in je pand, en dan ….!?”. Het panel stond onder leiding van Willem Gunneman en bestond uit de volgende leden: twee ondernemers met ervaring met brand, namelijk Herbert Altena van Avimat en Jos van Rees van Riethandel van Rees. De heer Gerrit Euverman, clustercommandant bij de brandweer Veiligheidsregio IJsselland en de heer Gerrit Dijk, schade expert bij firma Lengkeek. Tijdens de kennismakingsronde met de panelleden werd de aandacht van de aanwezigen getrokken door snel naderbij komende sirenes en al snel stond de brandweer in volle uitrusting in de zaal. Het was duidelijk: Brand overkomt je zo maar, meestal als je het niet verwacht!

Na deze livedemonstratie ging de gespreksleider een interessante discussie aan met de panelleden en de aanwezigen in de zaal. Duidelijk werd dat “brand in je pand” ongelooflijk veel impact heeft, veel meer dan je zo op het eerste gezicht zou denken. Alle aanwezigen hadden meer dan voldoende stof tot nadenken en nabespreken en de meeste ondernemers gaven aan de volgende ochtend toch nog eens even kritisch verder over dit onderwerp na te zullen denken. Ongetwijfeld zijn er vrijdag veel verzekeringspolissen onder het stof vandaan gehaald, en calamiteitenplannen gecheckt. Na dit enerverende programma was er voor alle aanwezigen nog gelegenheid om met elkaar na te spreken onder het genot van een hapje en drankje. Ook de panelleden waren hierbij aanwezig zodat brandende vragen gelijk afgevuurd en beantwoord konden worden. Na afloop was er voor alle aanwezigen, zeer toepasselijk, een brandweerautootje beschikbaar. Voor op het bureau, om dit brandende thema vooral niet te snel te vergeten!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500