Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Code kraken op grote hoogte

Geplaatst op: 23 maart 2016

Vandaag deed Kindcentrum Ichthus in Genemuiden mee aan de Nationale Rekendag 2016. Het thema dit jaar is: ‘KRAAK DE CODE’.  De aftrap voor deze dag werd gedaan op het plein voor de school door alle leerlingen van de school en van de kinderopvang.

Iedere groep vormde met de leerlingen één of twee ‘menselijke’ letters. Door in de goede volgorde te staan van groep 1 t/m 8 vormden al deze letters de code. De kinderen van de opvang hielden de letters van het thema vast.

Albert Flier, keeper van het eerste team van SC Genemuiden, was onze bijzondere gast. Hij ging samen met meester Thomas in een hoogwerker – gesponsord door 123 machineverhuur – de lucht in om van bovenaf de code te kraken. Hoog boven het plein kon hij het woord lezen en kraakte hij de code: SC Genemuiden. Zo kon deze rekendag  beginnen.

Weer in de school heeft iedere groep de eigen groepscode gekraakt. De kinderen zijn de hele morgen bezig geweest met rekenactiviteiten.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500