Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Historisch moment’ voor de Kamperzeedijk

Geplaatst op: 24 maart 2016

“Een historisch moment”, noemde wethouder Speksnijder donderdagochtend de officiële start van de werkzaamheden aan de Kamperzeedijk. Daar wordt sinds deze week gewerkt aan de komst van een aantal veilige kruisingen en, net zo belangrijk voor het dorp, de aanleg van een plein. Daarmee krijgt de Kamperzeedijk voor het eerst in de geschiedenis een hart.

“Bewoners houden bijna dagelijks hun hart vast vanwege bijna-ongelukken. Die situatie wordt nu verbeterd”, noemde Speksnijder een andere belangrijke voor de werkzaamheden. Auto’s kunnen straks veel minder vaart maken op de lange rechte stukken en voetgangers kunnen veiliger oversteken. Met geld van provincie, gemeente, IJsseldelta en Selles worden de plannen uitgevoerd. Bewoners van de Kamperzeedijk zijn daar nauw bij betrokken.

“En daarom zijn we trots dat de klus nu is begonnen”, zegt voorzitter Jan van den Ende van de Dorpsraad Kamperzeedijk, die de ‘professionele ondersteuning’ van de gemeente en provincie roemde. De werkzaamheden moeten op 14 juli zijn afgerond.

_MG_8823

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500