Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Veel nieuwe brandweermensen

Geplaatst op: 4 april 2016

 

De campagne van Veiligheidsregio IJsselland voor het werven van vrijwillige brandweermannen en -vrouwen is weer zeer succesvol verlopen. Ruim 65 personen solliciteerden op de vacature! De potentiële vrijwilligers krijgen binnenkort te horen of zij wel of niet door zijn in de selectieprocedure.

De sollicitanten die door mogen, doen in mei twee selectierondes om te kijken of ze fysiek en mentaal voldoende zijn toegerust voor de uitoefening van een functie bij de brandweer. Hierna wordt een definitieve selectie gemaakt en dan ondergaan de vrijwilligers in spe nog een aanstellingskeuring om te kijken of ze echt geschikt zijn als brandweervrijwilliger. Met deze keuring is onder andere te zien of de sollicitant voldoet aan de bijzondere eisen die het werk stelt en of het werken in de functie geen ongewenste risico’s voor de vrijwilliger zelf, voor collega’s en voor derden met zich meebrengt. Als de kandidaat de hele selectieprocedure goed doorloopt, wordt hij of zij aangesteld en aangemeld voor de opleiding Manschap A.

Campagne #maakjijhetuit

Op 1 februari startte Brandweer IJsselland met de regionale wervingscampagne ‘Maak jij het uit?’. Het was de tweede keer dat er op deze manier nieuwe vrijwilligers werden geworven. Brandweer IJsselland zocht dit keer vrijwilligers voor de posten Balkbrug, Bergentheim, De Krim, Dedemsvaart, Diepenveen, Genemuiden, Giethoorn, Gramsbergen, Hardenberg, Heeten, Kampen, Ommen, Oldemarkt, Olst, Raalte, Vollenhove, Welsum, Wesepe, Wijhe en Zwartsluis.

 
 
Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500