Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Maarten Lutherschool wil inspireren

Geplaatst op: 13 april 2016

De Maarten Lutherschool heeft een nieuw motto: ‘ Onderwijs dat inspireert’. De school wil duidelijk maken wat dit precies inhoudt. “Kinderen komen op school om te leren. Maar leren gaat verder dan kunnen lezen, rekenen of schrijven. Leren is meer dan het op kunnen zeggen van tafels, of het uit het hoofd leren van jaartallen. Leren is ontdekken. Ontdekken wat je goed kunt en wat je lastig vindt.”

” Verrast erachter komen dat je heel erg tegen iets op zag en dat het toch lukte … dat je wèl vooruitgaat terwijl je denkt dat het niet zo is. Dat het echt uitmaakt of je er moeite voor doet. Dat je zo kunt leren dat je achteraf super trots bent op wat je hebt gedaan. Dat je achteraf denkt: “wow, deed ik dat?” Leren is ontdekken dat je jezelf in de weg kunt staan met negatieve gedachten (“ik kan het toch niet”). Leren is ontdekken dat het me zoveel moeite kost om uit mezelf aan een taak te beginnen. Leren is ontdekken waar je hart ligt, waar je passie voor hebt.

Echt leren kan pijn doen. Je valt jezelf tegen. Je wilt erbij horen, maar dat lukt niet. In je hoofd is het allemaal al klaar, maar nu het ook nog doen. Je dacht dat je al zoveel verder was en dan komt dit. Je bent toch niet zo goed in samenwerken. Je krijgt kritiek en dat valt niet mee. Leren is meer dan een vuist vol cijfers. Leren is groot worden.

Op de Maarten Lutherschool begrijpen we dat leren je hele wezen raakt. Daarom zien wij het als onze kerntaak om kinderen in deze ontdekkingsreis heel goed te ondersteunen.

Maar wat houdt dat in? Onze vijf beloften aan u!

1.       Wij zorgen dat elk kind zich veilig kan voelen.

2.       Wij zijn steeds op zoek hoe wij de betrokkenheid van leerlingen kunnen vergroten.

3.       Wij bieden onderwijs dat elk kind inspireert om het beste uit zichzelf te halen.

4.       Wij helpen kinderen zichzelf te ontdekken.

5.       Wij leren kinderen om leiding te geven aan zichzelf.

We vinden het fijn dat u weet waar wij voor staan. Ook willen we u laten weten dat er op 7 maart 2016 een onderzoek van de onderwijsinspectie is geweest. De inspecteur heeft onze school als GOED beoordeeld en daar zijn we heel trots op. Het verslag kunt u lezen op www.onderwijsinspectie.nl . Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u meer weten over onze school, dan mag u altijd langskomen voor een gesprek.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500