Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Code Oranje vanwege droogte

Geplaatst op: 5 mei 2016

Code Oranje wordt vanaf morgen, in verband met de droogte, ingesteld in Overijssel. Daardoor kan er geen gebruik meer worden gemaakt van verleende stookontheffingen. Er mogen dus geen takken, landbouwafval en dergelijke verbrand worden.

“Een natuurbrand kan zich in deze droge periode zeer snel en onvoorspelbaar ontwikkelen en uitbreiden”, aldus de veiligheidsregio IJsselland. Nadrukkelijk wijst de brandweer, zeker in deze vakantieperiode, op de verantwoordelijkheid van gebruikers van recreatie- en natuurgebieden. Hen wordt gevraagd geen risico’s te nemen.

De brandweer is extra alert en waakzaam op bos- en heidebranden. Op diverse punten worden metingen in de natuur verricht en vanaf 6 mei start een luchtsurveillance. In geval van een natuurbrand rukt de brandweer met extra materieel en mankracht uit. Meer informatie over Code Oranje en natuurbrand staat op www.natuurbrandrisico.nl.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500