Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Spanning voor Sportclub naar climax

Geplaatst op: 7 mei 2016

Andre de Boer voor het eerst op de bank. Foto Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden deed zaterdag goede zaken door met 0-3 bij Excelsior ’31 te winnen, maar kan volgende week toch nog onder de streep belanden. Het thuisduel tegen Urk wordt een kraker van jewelste.

Nadat Genemuiden zich vorige week zoals vaker dit jaar de kaas van het brood liet eten in Drachten en het vertrek van assistent-trainer Gert Beens, wachtte het op voorhand lastige duel tegen Excelsior. In Rijssen was Genemuiden echter de bovenliggende partij. Dat leidde tot de nodige kansen, maar het was wachten op diep in de eerste helft toen Jacco Riemens de 0-1 maakte. Toen vlak voor tijd de ploeg uit Rijssen in eigen doel scoorde, leek het duel beslist.

Na de rust probeerde Excelsior Genemuiden wel terug te dringen, maar een doelpunt van Patrick Lip (na dik zeventig minuten) besliste het duel definitief. Met de 0-3 in de achterzak kon voorzichtig naar de andere velden worden gekeken. Daarin vochten Urk en SVZW op leven en dood tegen elkaar. De Wierdenaren kwamen voor, Urk boog de stand om tot 2-1, maar SVZW maakte nog de gelijkmaker. HZVV stond lang voor tegen VVOG, maar kon de overwinning niet over de streep trekken. Daardoor zijn de Drenten veroordeeld tot de nacompetitie.

Volgende week moet blijken wie HZVV daarin vergezelt. SVZW speelt dan thuis tegen Staphorst dat door een misstap van Harkemase Boys nog om de titel strijdt. Genemuiden en Urk spelen op sportpark De Wetering tegen elkaar. Een zinderende apotheose dus van een  nooit verwachte degradatiestrijd van Sportclub.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500