Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 mei 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Van Riesen wint de Moederdagvlucht

Geplaatst op: 8 mei 2016

Voor de moederdagvlucht van zaterdag 7 mei werden 615 duiven ingezet met bestemming Quievrain aan de belgisch/franse grens. Het leek aanvankelijk een mooi concours te gaan worden gezien de weersvooruitzichten doch in de praktijk werd het toch anders.
Om 9.00 uur werden de duiven gelost met zonnig weer en een vrij stevige oost-zuidoosten wind. Door deze wind werden de duiven van hun koers weg gedreven en werd het toch een wat moeilijke vlucht. Gezien de gemaakte snelheden van de naburige afdeling Friesland hadden de liefhebbers gerekend op een aankomst van rond 12.00 uur. Het werd echter 12.32 uur voordat de eerste duif zich meldde. Deze doffer behoorde thuis op het hok van Albert van Riesen. De tweede duif had een achterstand van ruim drie minuten en was van Gerrit Jan Beens, die overigens een mooie uitslag neerzette. Het duurde tot 13.08 uur voordat het concours kon worden gesloten. Bij het afslaan van de kokken bleek dat er nog diverse goede duiven hun hok nog niet hadden bereikt, ook dat kan gebeuren. Ondanks alles was er toch één liefhebber die 100% prijs speelde, n.l. Albert van der Haar. Proficiat met dit behaalde resultaat, dit gebeurt niet zovaak.
De uitslag :
1-4-23-25 Albert van Riesen
2-10-13-14-15-16-17-22 Gerrit Jan Beens
3-7-9-Piet Breman
5-8 Albert van der Haar
6 Gebr. Bakker
11 Tiem Schilder
12 Dirk Altena
18 Jan ten Hoeve
19 Reind Breman
20-21 Herman van der Haar
24 Karst de Lange & Zn.

In verband met moederdag ging elk lid met een bloemetje naar huis.

Komend weekend staat de eerste midfondvlucht op het programma, n.l. Morlincourt over een afstand van 400 km. Omdat dit een vrijdaginkorving is wordt er een uur eerder begonnen met inzetten.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500